Της Λεμονιάς Βασβάνη
Ένα γαστρονομικό ταξίδι στην Παιονία του Κιλκίς συνοδευόμενο από τα φημισμένα κρασιά της Γουμένισσας και της ευρύτερης περιοχής απόλαυσαν χθες όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο ομώνυμος δήμος και η Επιτροπή Τουρισμού του δήμου Παιονίας.
Παστουρμαδοπιτάκια με τοπικά τυριά, πιτάκια με αρνάκι και ξινό τραχανά, αγριογούρουνο σε ξινόμαυρο Γουμένισσας με δαμάσκηνα, πατάτες Μεγάλων Λιβαδιών και λουκουμάδες με καρύδια με μέλι Πάικου ήταν μερικά από τα πιάτα που παρασκεύασε με μεράκι η σεφ Ευτυχία Παπαδοπούλου στο εστιατόριο «Ο φανός της πόλης» όπου φιλοξενήθηκε η βραδιά.
Παράλληλα τα κρασιά τους παρουσίασαν οινοποιοί από 9 οινοποιεία της περιοχής (Βαλτάρα, Κτήμα Τραϊανού, Γκόκος, Σπανούδης, Σακαλάκη, Αϊδαρίνη, Τάτσης, Χατζηβαρύτης και Μκρό Κτήμα Τίτου). Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για οινοποιεία επισκέψιμα που τα περισσότερα από αυτά εξάγουν προϊόντα τους.
Ο δήμαρχος Παιονίας κ. Κωνσταντίνος Σιωνίδης μιλώντας στους προσκεκλημένους δημοσιογράφους, τουριστικούς πράκτορες, τις Προξενικές αρχές και εκπροσώπους του ελληνογαλλικού και του ελληνοιταλικού Επιμελητήριου ανέφερε ότι ο δήμος τους «έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα τα τελευταία τρία χρόνια στην τουριστική του προβολή και ανάδειξη», με την Επιτροπή Τουρισμού να βοηθάει στους στόχους που έχουν τεθεί.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, κ. Χρήστος Δραγανίδης μίλησε για το οργανωτικό κομμάτι, ευχαριστώντας ιδιαίτερα την Βάνα Δελιτζάκη και την Άννα Σακαλάκη, μέλη της Επιτροπής, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους παραγωγούς των προϊόντων με το οποία φτιάχτηκαν τα πιάτα του μενού της βραδιάς, ενώ υπογράμμισε ότι σκοπός είναι να αναδειχθεί η γαστρονομία της περιοχής. Κατά τον ίδιο «η Παιονία είναι μια περιοχή αδικημένη η οποία ζει στη σκιά άλλων τουριστικών προορισμών».
«Έχουμε να δείξουμε πολλά πράγματα ξεκινώντας από τη φύση, περιοχές με μεγάλη ιστορικότητα, με θρησκευτικό πλούτο και βέβαια αρχαιολογικούς μας θησαυρούς» συμπλήρωσε και τόνισε ότι μέσω και της προβολής στο visitpaionia.gr γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα τουριστικό ρεύμα και επισκεψιμότητα στην περιοχή.