Η Διοίκηση του ΕΚΘ δηλώνει πως στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στον Τουρισμό και στον αγώνα που δίνουν προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα και παράλληλα καλεί την Κυβέρνηση «να σταματήσει τις αντεργατικές της πολιτικές».
Σημειώνεται ότι το ΕΚΘ συμμετέχει στη σημερινή 4ωρη στάση εργασίας (11:00-15:00) που κήρυξε η ΓΣΕΕ, «εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στο δοκιμαζόμενο δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο και αντιδρώντας απέναντι στη βαρβαρότητα των μνημονίων που 'παράγουν' λουκέτα, δημιουργούν στρατιές ανέργων και εξαθλιώνουν την κοινωνία». Το ΕΚΘ καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 στο άγαλμα Βενιζέλου.
Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο διαμαρτυρόμενη για τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα. Στην απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι, καθηγητές και άλλες κατηγορίες εργαζομένων του δημοσίου. Προβλήματα θα υπάρξουν σήμερα στα τρένα του ΟΣΕ, λόγω 4ωρης στάσης των σιδηροδρομικών.