Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οικονομία

Έρχεται νέο «Εξοικονομώ» για αναβάθμιση σπιτιών - Πότε θα «ανοίξει»

plateia-navarinou-thessaloniki-akinita
Έρχεται νέο «Εξοικονομώ» για αναβάθμιση σπιτιών - Πότε θα «ανοίξει»
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Τους πρώτους μήνες του 2023 προσανατολίζονται τα αρμόδια υπουργεία να βγάλουν τον επόμενο κύκλο του «Εξοικονομώ» για διαμερίσματα και πολυκατοικίες

Εκτιμάται πως τα χρήματα που θα διατεθούν θα υπερβούν τα 750 εκατ. ευρώ. Αντίστροφη μέτρηση για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» για αναβάθμιση κτηρίων είτε πολυκατοικιών, είτε μονοκατοικιών, με ζητούμενο την ενεργειακή αναβάθμιση. 

Για όλους τους τύπους αίτησης (μεμονωμένων διαμερισμάτων, μονοκατοικιών, πολυκατοικιών) θα προβλέπεται υποχρεωτική αναβάθμιση κατά τουλάχιστον τρεις ενεργειακές κατηγορίες, ώστε να εξασφαλίζεται Εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας σε ποσοστό άνω του 30%.

Κατά την ολοκλήρωση του έργου και βάσει του δεύτερου πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης θα γίνουν έλεγχοι επίτευξης τόσο για τον ελάχιστο ενεργειακό στόχο όσο και για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Το ΥΠΕΝ σε μία προσπάθεια να επιδοτηθούν ενεργειακά περισσότερες κατοικίες και ταυτόχρονα να αυξηθούν οι δικαιούχοι, θα διατηρήσει τις σημαντικές διαφοροποιήσεις που έκανε το «Εξοικονομώ 2021» σε σχέση με τα παλαιότερα προγράμματα.

Πηγή: dikaiologitika 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Οικονομία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Η Γαλλία στο τελικό του Μουντιάλ για το 2ο σερί Κύπελλο - Κέρδισε το Μαρόκο
gallia

Τα συμπληρώματα διατροφής που βλάπτουν την καρδιά - Ποια την ωφελούν
sympliromata-diatrofis