Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Κορυφώνεται η κίνηση στα παιχνιδάδικα – Τιμές για κάθε βαλάντιο

Προσοχή στις διαφημίσεις που είναι παραπλανητικές συνιστούν επαγγελματίες του κλάδου – Πώς αντέδρασαν οι πολίτες στο «καλάθι του Άη Βασίλη»

Της Λεμονιάς Βασβάνη

Να δώσει "ανάσα" γονείς, παππούδες/ γιαγιάδες και νονούς/ νονές ώστε να κάνουν λίγο πιο άνετα τις αγορές παιχνιδιών έχει στόχο το «καλάθι του Άη Βασίλη».

Ο εορταστικός παιχνιδιάρικος σάκος εφαρμόζεται αποκλειστικά για την περίοδο από 14 Δεκεμβρίου 2022 έως και τις 11 Ιανουαρίου 2023.

Πώς όμως αντέδρασαν στην λειτουργία του οι καταναλωτές και κατά πόσο τον εφάρμοσαν τα καταστήματα που εμπορεύονται παιχνίδια;

paixnidia.jpg

«Επειδή αφορά σε πολλές κατηγορίες υπάρχει μια μεγάλη γκάμα από την οποία θα πρέπει να επιλέξει ο καταναλωτής. Άρχισε να λειτουργεί σε περίοδο που έχουμε αυξημένη κίνηση ούτως ή άλλως. Τώρα όσον αφορά στο τι επιλέγουν αυτό έχει σχέση πάντα με την ηλικία και τις προτιμήσεις του παιδιού. Για παράδειγμα για τις μικρότερες ηλικίες επιλέγουν από τα βρεφικά. Σε πιο μεγάλες ηλικίες έχουμε τα διάφορα οχήματα, τις κούκλες, τα επιτραπέζια… Υπάρχουν καλύτερες τιμές σε κάποια ήδη που τα κάνουν πιο προσιτά στους καταναλωτές», σημείωσε στο TyposThes εργαζόμενη σε γνωστή αλυσίδα παιδικών παιχνιδιών που λειτουργεί στην οδό Αριστοτέλους.

Σχετικά με την πελατειακή κίνηση τόνισε πως «αναμένεται κορύφωση την επόμενη εβδομάδα» και συμπλήρωσε ότι φέτος οι πελάτες ήρθαν λίγο πιο αργά σε σχέση με άλλες χρονιές.

Προφανώς και η γενικότερη οικονομική κατάσταση έχει επηρεάσει κάθε νοικοκυριό και επιλέγουν πολύ προσεκτικά το κόστος των δώρων.

paixnidia_2.jpg

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Φιλιππόγλου που διατηρεί κατάστημα παιδικών παιχνιδιών εδώ και 40 περίπου χρόνια στην οδό Τσιμισκή σημείωσε σε τηλεφωνική μας συνομιλία ότι «οι πελάτες είναι διστακτικοί λόγω φυσικά των οικονομικών συγκυριών». «Τα δικά μας προϊόντα δεν είναι βασικά καταναλωτικά αγαθά. Οπότε θα δούμε από την επόμενη εβδομάδα πώς θα κινηθεί η Αγορά στο κομμάτι του παιδικού παιχνιδιού», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος επέλεξε να μην εντάξει το κατάστημά του στον «σάκο του Άη Βασίλη».

karousel.jpg

Υπενθυμίζεται ότι το καλάθι αυτό δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών, είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις του κλάδου με ετήσιο τζίρο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ενώ τα μικρότερα καταστήματα συμμετέχουν εθελοντικά.

«Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε περισσότερη κίνηση την εβδομάδα των Χριστουγέννων και την επόμενη αυτής. Φέτος αντιλαμβάνομαι ότι οι περισσότεροι κάνουν πρώτα έρευνα αγοράς για τις τιμές», δήλωσε στο «ΤyposThes».

Σχετικά με το τι παιχνίδια επιλέγουν σχολίασε πως «στις μικρές ηλικίες επιλέγουν με βάση την ασφάλεια του παιδιού, ενώ τα πιο μεγάλα παιδιά επηρεάζονται πολύ από τις διαφημίσεις. Όμως εκείνες είναι συχνά παραπλανητικές. Δεν ξέρεις αν αυτό που θα πάρεις είναι όπως στην διαφήμιση. Εμείς στοχευμένα έχουμε επιλέξει να έχουμε ποιοτικά παιχνίδια που δεν διαφημίζονται. Αυτό το κάνουμε γιατί θέλουμε μέσα από το παιχνίδι το παιδί να παίρνει κάτι, να αποκτά μια δεξιότητα».

Πόσο κοστίζει ένα παιχνίδι; «Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με το βαλάντιο του καθένα. Ξεκινάμε από τα 5-10 ευρώ και μπορεί να φτάσουμε στα 120 ευρώ για κάστρα και τα 150-200 ευρώ για τα κουκλόσπιτα», ανέφερε ο κ. Φιλιππόγλου.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ