Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέα εξαγορά για την «Μασούτης» στην Αθήνα - Έρχονται 4 mega καταστήματα

Επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας

Σε τροχιά ανάπτυξης συνεχίζουν και το 2023 τα σούπερ μάρκετ Μασούτης στην οποία περνούν δύο καταστήματα της αλυσίδας Γέγος, καθώς συνεχίζονται οι κινήσεις συγκέντρωσης στον κλάδο της οργανωμένης λιανικής στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το insider.gr, οι τελικές υπογραφές του deal θα «πέσουν» σύντομα, με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η συμφωνία αφορά στα δύο καταστήματα της Γέγος που βρίσκονται σε Αργυρούπολη και Κερατέα και τα οποία έμειναν εκτός της συμφωνίας με τον όμιλο Σκλαβενίτης.

Το deal της Γέγος με τη Σκλαβενίτης

Ήταν 12 Δεκεμβρίου 2022 όταν «έπεσαν» οι τελικές υπογραφές μεταξύ της Σκλαβενίτης και της αλυσίδας Γέγος, για την απόκτηση τεσσάρων καταστημάτων της δεύτερης από την πρώτη. Το deal αφορούσε στα καταστήματα supermarket που βρίσκονται σε Μαρκόπουλο, Λούτσα και Πόρτο Ράφτη. Υπενθυμίζεται ότι στο Πόρτο Ράφτη υπάρχουν δύο καταστήματα Γέγος, ενώ με τη συμφωνία διασφαλίζονται πλήρως οι 130 εργαζόμενοι των τεσσάρων καταστημάτων Γέγος.

Η αλυσίδα Γέγος δημιουργήθηκε το 1971, με τον τζίρο της το 2022 να εκτιμάται κοντά στα 19 εκατ. ευρώ.

«Πολύφερνη νύφη» η Γέγος

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, επιβεβαιώνεται πως η αλυσίδα Γέγος ήταν εδώ και μήνες «πολύφερνη νύφη». Το τελευταίο διάστημα άλλωστε είναι γεγονός πως οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ βολιδοσκοπούν τις μικρότερες, προκειμένου να ενισχύσουν έτι περαιτέρω τα μερίδια αγοράς τους σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον κι ενώ οι μικρές/τοπικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ αναζητούν «σανίδα σωτηρίας» απέναντι σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία στη σκιά των πληθωριστικών πιέσεων και της ενεργειακής κρίσης.

Από τα έξι καταστήματα της Γέγος, πλέον τα τέσσερα βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Σκλαβενίτης και τα υπόλοιπα δύο στη Μασούτης.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι ενδιαφέρον για την αλυσίδα Γέγος είχε εκδηλώσει και η ΑΒ Βασιλόπουλος. «Έγιναν συζητήσεις της ΑΒ Βασιλόπουλος με την αλυσίδα Γέγος, οι οποίες όμως δεν τελεσφόρησαν και τελικώς διακόπηκαν. Εμείς στοχεύαμε και για τα έξι καταστήματα Γέγος», αποκάλυψε πρόσφατα ο Brand President της ΑΒ Βασιλόπουλος, Νίκος Λαβίδας.

Τα τρία deals της Μασούτης για το 2022 και τα σχέδια για την Αθήνα

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά συνολικά τρία deals δρομολόγησε μέσα στο 2022 η Μασούτης, διεκδικώντας ακόμη μεγαλύτερα μερίδια αγοράς. Μέσα στον Δεκέμβριο έγινε γνωστό ότι συμφώνησε να αποκτήσει 10 καταστήματα (σε σύνολο 16-17) της αλυσίδας Family Super Market που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κατερίνη, Γιαννιτσά, Βέροια, Πτολεμαΐδα και Κομοτηνή.

Μέσα στον Οκτώβριο, η Μασούτης είχε γνωστοποιήσει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού την απόκτηση του ελέγχου καταστημάτων χονδρικής και λιανικής πώλησης της Αφοί Ιωάννου Δεναξά ΕΠΕ, τα οποία βρίσκονται σε Σαντορίνη, Μύκονο και Αττική. Με το εν λόγω deal, η αλυσίδα Μασούτης πετυχαίνει την περαιτέρω επέκταση της παρουσίας της σε Αττική και νησιωτική χώρα, ενώ το όφελος σε επίπεδο τζίρου θα είναι επιπλέον 20 εκατ. ευρώ. Τελικά, πριν από λίγο καιρό η Επιτροπή Ανταγωνισμού άναψε το πράσινο φως στην εν λόγω εξαγορά.

Το πρώτο deal ωστόσο της Μασούτης ήρθε στις αρχές του 2022. Η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα ήταν εκείνη που άνοιξε τον χορό των εξαγορών στα σούπερ μάρκετ της περιφέρειας τη χρονιά που μας πέρασε, ανακοινώνοντας τον Φεβρουάριο πως προχωρά σε στρατηγική συνεργασία με τη συνεταιριστική αλυσίδα ΣΥΝΚΑ, με παρουσία σε Κρήτη, Αιγαίο και Κέρκυρα. Μέσω της εν λόγω εξαγοράς, η Μασούτης εξασφάλισε ένα σημαντικό «εισιτήριο» εισόδου στην κρητική αγορά, καθώς και σε αρκετά νησιά της χώρας. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού άναψε τον περασμένο Μάιο το «πράσινο φως» στο πολυαναμενόμενο deal Μασούτης – ΣΥΝΚΑ, το οποίο οδήγησε στη δημιουργία ενός νέου εταιρικού σχήματος με την επωνυμία «ΣΥΝΚΑ Κρήτης Υπεραγορές Α.Ε.», στην οποία η Μασούτης συμμετέχει με το 50% των μετοχών και ο συνεταιρισμός με το αντίστοιχο 50%. Ο συνεταιρισμός έχει την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο του νέου εταιρικού σχήματος και το management, ενώ οι μέτοχοι του συνεταιρισμού εξακολουθούν να διατηρούν τα δικαιώματά τους, έχοντας ενεργή συμμετοχή σε στρατηγικές αποφάσεις του ΣΥΝΚΑ.

Πέραν των εξαγορών, η Μασούτης έχει βάλει έναν διττό στόχο για το 2023, προσβλέποντας σε μια χρονιά με ισχυρό επενδυτικό αποτύπωμα και σαφή στόχευση το καταναλωτικό κοινό της Αθήνας.

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Γενικός Διευθυντής της Μασούτης, Θεόδωρος Γεροστεργιούδης, η αλυσίδα θα ανοίξει τα επόμενα χρόνια τέσσερα μεγάλα σούπερ μάρκετ στην Αθήνα. «Εντείνουμε την αύξηση των τετραγωνικών μέτρων στην Αθήνα» ανέφερε, κάνοντας λόγο για «τέσσερις μεγάλες αίθουσες». Το πρώτο κατάστημα εκ των τεσσάρων θα βρίσκεται στη Γλυφάδα, επί της οδού Βουλιαγμένης, με την έκτασή του να ξεπερνά τα 2.500 τ.μ. Το εν λόγω κατάστημα θα είναι έτοιμο μέσα στο 2023.

Πηγή: insider.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη – δίκη Άλκη: Έδειξαν βίντεο από την επίθεση – «Τέρατα», είπε η μητέρα του
Συγκλονιστικές οι αντιδράσεις των γονιών του Άλκη στην προβολή οπτικοακουστικού υλικού διάρκειας 50 δευτερολέπτων
Θεσσαλονίκη – δίκη Άλκη: Έδειξαν βίντεο από την επίθεση – «Τέρατα», είπε η μητέρα του
Έρανος - αστραπή στη Χαλκιδική: Μάζεψαν 32.000 ευρώ για τη μικρή Μαρία που πάσχει από καρκίνο
Πάσχει από μεταστατικό γαγγλιονευροβλάστωμα και παραπέμφθηκε σε εξειδικευμένη Ομάδα γιατρών σε κλινική του Παρισιού
Έρανος - αστραπή στη Χαλκιδική: Μάζεψαν 32.000 ευρώ για τη μικρή Μαρία που πάσχει από καρκίνο