Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οικονομία

Νέο πρόγραμμα για την ένταξη 3.000 μακροχρόνια ανέργων στον ιδιωτικό τομέα

Νέο πρόγραμμα για την ένταξη 3.000 μακροχρόνια ανέργων στον ιδιωτικό τομέα
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Ηλικίας 56 ετών και άνω - Τι αναφέρει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης

Ξεκίνησαν σήμερα, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023, οι αιτήσεις επιχειρήσεων για ένταξη στο «πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 3.000 ανέργων, ηλικίας 56 ετών και άνω, που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών».

Όπως αναφέρει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε ανακοίνωσή της, στόχος της δράσης είναι να στηρίξει τη μετάβαση όσων εργάστηκαν σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα, μέσω του σχετικού προγράμματος της ΔΥΠΑ, σε θέσεις πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

Το «πρόγραμμα-γέφυρα» στον ιδιωτικό τομέα επιχορηγεί την πρόσληψη ανέργων, ηλικίας 56 ετών και άνω, που έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον το πρώτο 12μηνο του προγράμματος επιχορήγησης για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55- 67 ετών.

Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 12 μήνες και η επιχορήγηση 715 ευρώ μηνιαία για κάθε πρόσληψη. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 25.755.000 ευρώ και θα καλυφθεί από πόρους της ΔΥΠΑ.

Οι επιχειρήσεις, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, θα υποβάλουν αίτηση, μέσω του gov.gr, στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/apaskholese-prosopikou/summetokhe-epikheireseon-ergodoton-se-programmata-katartises-anergon.

Για τη δημόσια πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ www.dypa.gov.gr.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Οικονομία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Υπερθέαμα με «παρέλαση» από δεκάδες άλογα αύριο σε κεντρικούς δρόμους

Διακοπή του πρωταθλήματος της Super League 2 αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο