Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Βασιλιάς» της Τσικνοπέμπτης το σουβλάκι – Οι τιμές με 7 διαβαθμίσεις

Μόλις λίγα 24ωρα πριν θα προμηθευτούν τα σουβλάκια, τα λουκάνικα και τις πανσέτες οι περισσότεροι καταναλωτές

Της Λεμονιάς Βασβάνη

Από την έντυπη έκδοση "Τύπος Θεσσαλονίκης"

Την τελευταία στιγμή θα τρέξουν για να προμηθευτούν κρέατα για την Τσικνοπέμπτη οι περισσότεροι καταναλωτές. Οι ψησταριές αναμένεται να πάρουν για άλλη μια φορά… φωτιά, με το σουβλάκι να έχει την τιμητική του.

«Αυτή την στιγμή υπάρχει κίνηση ενόψει Τσικνοπέμπτης μόνο από συλλόγους και σχολεία που διοργανώνουν εκδηλώσεις και κάνουν έρευνα για να πάρουν προσφορές. Συνήθως οι περισσότεροι θα τρέξουν τις δύο τελευταίες μέρες για να πάρουν τα κρεατικά που θα ψήσουν με την παρέα τους. Αναμένουμε τότε τον μεγαλύτερο όγκο πελατών», ανέφερε στο «ΤyposThes» ο πρόεδρος του Σωματείο Κρεοπωλών Ν.Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Μπαλαμπανίδης.

Απαντώντας σε ερώτησή μας στο αν υπάρχει ενδιαφέρον από επιχειρηματίες της εστίασης για αγορά κρεάτων ενόψει της ημέρας, σημείωσε πως «ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς τα προμηθεύονται από τους χονδρέμπορους». Αυτό, όπως εξήγησε, είχε ξεκινήσει να συμβαίνει και προ πανδημίας. «Παλαιότερα οι χονδρέμποροι δίνανε κρέας μόνο στους κρεοπώλες. Έχει όμως περίπου εδώ και μια δεκαετία που έχουν μπει κι αυτοί στο κομμάτι της μεταποίησης και επεξεργασίας κρέατος. Έτσι διαθέτουν πχ σουβλάκια, μπιφτέκια κλπ σε τιμές που εμείς δεν θα μπορούσαμε να ανταγωνιστούμε. Οπότε αρκετοί ιδιοκτήτες εστιατορίων τους προτιμούν».

 

Δίχως αυξήσεις οι τιμές στο χοιρινό

xoirino_kreas.jpg

Αναφορικά με τις τιμές είπε πως στο χοιρινό μετά τις αυξήσεις που είχε τον Ιούνιο, παραμένουν σταθερές. Πάντως διευκρίνισε ότι «ειδικά πχ για το χοιρινό η ποιότητά του έχει διαβάθμιση 7 σημείων. Και η τιμή ξεκινάει από τα 3 ευρώ και φτάνει έως τα 5,5. Έχουμε δηλαδή 2-2.5 ευρώ διαφορά. Ο καταναλωτής μπορεί να βρει την διαφορά και στην γεύση του κρέατος, αν πχ είναι κακής ποιότητας και μυρίζει, αν είναι πολύ σκληρό, ή αν έχει υπερβολικό λίπος κλπ. Ένα σουβλάκι λαιμού που είναι premium έχει έως και 8,5 ευρώ το κιλό. Αν είναι από σπάλα με λίπος θα είναι στα 5,5 ευρώ».

Σχετικά με το τι προτιμούν για την Τσικνοπέμπτη οι καταναλωτές ανέφερε ότι ο… βασιλιάς είναι το σουβλάκι. «Συνήθως την μέρα αυτή οι περισσότερες παρέες κάνουν ψησίματα χωρίς τραπέζι, οπότε βολεύει να έχεις ένα σουβλάκι στο χέρι με μια φέτα ψωμί καρφωμένη. Μετά στις προτιμήσεις έρχονται οι πανσέτες και έπειτα τα λουκάνικα», συμπλήρωσε.

Όσο για τον αριθμό των τεμαχίων που θα ψηθούν και θα καταναλωθούν απέφυγε να δώσει ακριβή αριθμό. «Κανείς δεν ξέρει πόσα θα είναι. Σκεφτείτε είναι τα καταστήματα εστίασης, οι παρέες που θα ψήσουν αλλά και μετά όσα θα αγοραστούν για να καταναλωθούν στο σπίτι», ανέφερε.

Τέλος συμβούλευσε τους πολίτες να κάνουν έρευνα αγοράς πριν προμηθευτούν κρέατα. «Θα διαπιστώσουν ότι στην ίδια ποιότητα θα βρουν στα κρεοπωλεία της γειτονιάς τους καλύτερες τιμές».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την «επικίνδυνη ιρανική επίδειξη ισχύος σε βάρος του Ισραήλ»
«Έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή που θέτουν σε κίνδυνο την περιφερειακή ασφάλεια»
ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την «επικίνδυνη ιρανική επίδειξη ισχύος σε βάρος του Ισραήλ»
Ιράν: Θα απαντήσουμε «δυνατότερα και πιο αποφασιστικά» εάν το Ισραήλ μας αντεπιτεθεί
«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δε θα διστάσει να ασκήσει το εγγενές της δικαίωμα αυτοάμυνας όταν απαιτείται»
Ιράν: Θα απαντήσουμε «δυνατότερα και πιο αποφασιστικά» εάν το Ισραήλ μας αντεπιτεθεί