Για αιφνιδιαστικό κλείσιμο του εργοστασίου της Tupperware στη Θήβα που λειτουργεί στη χώρα μας από το 1967 κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ και αναφέρει ότι περίπου 150 εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους. "Σε μία περιοχή που πλήττεται από την ανεργία, με δεδομένο το γεγονός ότι κάθε λίγο και λιγάκι κλείνει και μία βιομηχανική μονάδα, το κλείσιμο του εργοστασίου της Tupperware θα εντείνει το πρόβλημα", αναφέρει η ΓΣΕΕ καλώντας την εταιρεία να πάρει πίσω την απόφαση.
Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ το οριστικό λουκέτο θα μπει έως τα μέσα Απριλίου. Το newmoney.gr αναφέρει ότι η διεύθυνση της ελληνικής θυγατρικής του πολυεθνικού ομίλου ενημέρωσε για τις προθέσεις της χθες το προσωπικό της εταιρείας επικαλούμενη το αυξημένο λειτουργικό κόστος, το οποίο έχει εκτιναχθεί από πέρυσι λόγω της ενεργειακής κρίσης και των υψηλών τιμών στα παράγωγα πετρελαίου, αλλά και το αυξημένο εργατικό κόστος.
Το εργοστάσιο στη Βιομηχανική Περιοχή της Θήβας είχε δημιουργηθεί το 1967 και η παραγωγή του αφενός καλύπτει την εγχώρια αγορά, αφετέρου κατευθύνεται σε πολλές αγορές του εξωτερικού. Μάλιστα αποτελεί ένα απ’ τα τέσσερα εργοστάσια που διαθέτει ο Όμιλος σε όλη την Ευρώπη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ:
Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη Διοίκηση του εργοστασίου της Tupperware στη Θήβα, η οποία με πρόσχημα το υψηλό εργατικό κόστος, βάζει λουκέτο στο μοναδικό εργοστάσιο που έχει στη χώρα μας και το οποίο λειτουργεί από το 1967.
Με μία αιφνιδιαστική κίνηση η Διοίκηση του εργοστασίου ανακοίνωσε την απόφαση της πολυεθνικής εταιρίας, καλώντας τους εργαζόμενους να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις λαμβάνοντας λίγα περισσότερα χρήματα από τις νόμιμες αποζημιώσεις, ώστε να ολοκληρώσει το λουκέτο έως τα μέσα Απριλίου χωρίς να προσκρούσει στο νόμο που προβλέπει συγκεκριμένο ποσοστό απολύσεων ανά μήνα.
Μ’ αυτήν την απόφαση, περίπου 150 εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους.
Σε μία περιοχή που πλήττεται από την ανεργία, με δεδομένο το γεγονός ότι κάθε λίγο και λιγάκι κλείνει και μία βιομηχανική μονάδα, το κλείσιμο του εργοστασίου της Tupperware θα εντείνει το πρόβλημα, αφού μια θέση εργασίας στην περιοχή φαντάζει όνειρο απατηλό.
Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του εργοστασίου της Tupperware και καλεί την εταιρεία να πάρει πίσω τη συγκεκριμένη απόφαση.
Το εργοστάσιο της Tupperware στη Θήβα
Το 1964 η Tupperware έρχεται και στην Ελλάδα. Τρία χρόνια μετά την έλευση της Tupperware στην Ελλάδα, ξεκίνησε η λειτουργία του εργοστασίου της Tupperware στη Θήβα.
Το εργοστάσιο της Θήβας είναι ένα από τα 4 στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή η Tupperware βρίσκεται σε 100 χώρες σε όλο το κόσμο προσφέροντας προϊόντα για όλες τις ανάγκες και για κάθε κουλτούρα. Κάθε 2 δευτερόλεπτα πραγματοποιείται μία επίδειξη Tupperware σε όλο τον κόσμο.
Η Tupperware Plastics Company δημιουργήθηκε το 1938 από τον Ερλ Τάπερ, ενώ το 1946 ο ίδιος παρουσίασε το δημιούργημά του για το οποίο έμεινε στην ιστορία: το αδιάβροχο και αεροστεγές πλαστικό δοχείο φαγητού, που τον έκανε διάσημο και πλούσιο. Σήμερα η αξία της Tupperware ξεπερνά τα 1,1 δισ. δολάρια. Ίσως λίγοι να είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι η καθιέρωσή του στη ζωή µας οφειλόταν σε μία διαζευγμένη γυναίκα µε άρρωστο γιο και δυσβάσταχτα χρέη, η οποία επέμενε σε απευθείας πωλήσεις.
Το δίκτυο διανομής εξακολουθεί μέχρι σήμερα, να ακολουθεί τη μέθοδο της απευθείας πώλησης, καθιερώνοντάς το ως σήμα κατατεθέν της εταιρείας.