Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Έρχεται μεγάλη αλυσίδα φαγητού στην Αριστοτέλους – Πού ανοίγει κατάστημα

Νέα εποχή για εμβληματικό σημείο στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

Τ.Τ.

Τέλος εποχής για έναν εμβληματικό χώρο στην πλατεία Αριστοτέλους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το σημείο που πιθανώς μαζί με τον Λευκό Πύργο δεν χάνουν την ευκαιρία να επισκεφτούν οι τουρίστες που έρχονται στην πόλη. Ο λόγος για το εμβληματικό κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας, όπου έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στον ισόγειο χώρο που σύντομα θα αλλάξει τελείως χαρακτήρα και θα μετατραπεί σε κατάστημα εστίασης από μεγάλη παγκόσμια αλυσίδας εστίασης.

Ο λόγος για το γνωστό σε όλους KFC που τα τελευταία χρόνια έχει σταθερά επενδύσει και ενισχύσει την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, εκτός από το κατάστημα στο εμπορικό κέντρο Cosmos που προϋπήρχε, εστιατόριο KFC άνοιξε και στο εμπορικό κέντρο One Salonica στη δυτική είσοδο της πόλης. Πλέον, η εταιρεία πίσω από την παγκόσμια αλυσίδα, η Food Plus ΑΕΒΕ, κάνει την είσοδό της και στο κέντρο της πόλης, σε ένα εμβληματικό σημείο με το εν λόγω κατάστημα να είναι η «ναυαρχίδα» των τριών εστιατορίων που πλέον εξυπηρετούν τη Θεσσαλονίκη από τα δυτικά μέχρι τα ανατολικά.

Δείτε τις εικόνες του TyposThes από τις εργασίες που είναι σε εξέλιξη για το εστιατόριο των KFC που προβλέπεται να έχει μεγάλο χώρο για dine in, ενώ θα λειτουργεί και ως take away σημείο και με delivery για όλο το κέντρο της πόλης.

kfc-1.jpg
kfc-2.jpg
kfc-3.jpg
kfc-4.jpg
kfc-5.jpg
kfc-6.jpg
kfc-7.jpg

Η ιστορία των KFC

Η KFC είναι πιθανώς η πιο διάσημη παγκόσμια αλυσίδα fast food με «πρωτοστάτη» το κοτόπουλο. Η ιστορία της, βεβαίως, δεν θα μπορούσε να μην προέρχεται από τις ΗΠΑ. Ειδικότερα, τα KFC ιδρύθηκαν στην Αμερική από τον Harland Sanders, σε ηλικία 62 ετών και αφού προηγουμένως είχε προσπαθήσει να κάνει διάφορες δουλειές: Καπετάνιος σε ferry boat, ασφαλιστής, πωλητής σε κατάστημα φωτιστικών, δικηγόρος, πωλητής ελαστικών, ακόμα και ερασιτέχνης μαιευτήρας.

Ο Sanders το 1930 ανέλαβε ένα βενζινάδικο, το οποίο είχε στην άκρη του και ένα εστιατόριο. Εκεί, ξεκίνησε να σερβίρει στους ταξιδιώτες κοτόπουλο, που έφτιαχνε μόνος του με μία συνταγή, που ήξερε μόνο αυτός. Η μυστική συνταγή του περιείχε 11 μπαχαρικά και μυρωδικά και μέρος της, ήταν χαραγμένο πίσω από την πόρτα της κουζίνας σε εκείνο το βενζινάδικο.

Το πρώτο KFC άνοιξε το 1952 και το 1955, αφού καταφέρνει να κατοχυρώσει την μοναδική συνταγή, ξεκινάει έναν μαραθώνιο δρόμο για να βρει κεφάλαια και να μεγαλώσει την μάρκα. Κάνει πάνω από 1.000 συναντήσεις και τελικά, το 1964, σε ηλικία 74 ετών, πουλάει τα KFC σε επενδυτές, μόλις για 2 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο, παραμένει ως brand ambassador του προϊόντος. Μέχρι σήμερα, κανείς δεν έχει καταφέρει να ανακαλύψει την μυστική συνταγή των KFC.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ