Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αυτές είναι οι 5 νέες πτήσεις από/προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Νέοι προορισμοί στους επόμενους μήνες, ενώ η επιβατική κίνηση πλησιάζει τα επίπεδα του 2019

Της Λεμονιάς Βασβάνη

Από την έντυπη έκδοση "Τύπος Θεσσαλονίκης"

«Ανοίγει τα φτερά του» το αεροδρόμιο «Μακεδονία» καθώς με συνδέσεις νέων προορισμών και το αναμενόμενο αυξημένο ενδιαφέρον των θερινών μηνών όλα δείχνουν πως τους επόμενους μήνες αρκετοί θα το προτιμήσουν για τα ταξίδια τους.

«Φέτος η κίνηση είναι κοντά στα επίπεδα του 2019, ενώ πέρυσι υπολείπονταν κατά 15% για να φτάσει τα επίπεδα του ’19. Αυτό αιτιολογούνταν καθώς δεν είχαμε πτήσεις από Ρωσία, Λευκορωσία και Ουκρανία, δεν υπήρχε η Ellinair και η Astra. Επίσης η Θεσσαλονίκη δεν είναι ένας τουριστικός προορισμός όπως πχ τα νησιά, αλλά ένας μητροπολιτικός προορισμός. Οπότε η ανάκαμψη στην επιβατική κίνηση γίνεται με βραδύτερους ρυθμούς, απ’ ό,τι πχ σε ένα νησί», εξήγησε στο «ΤyposThes» ο γενικός διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece κ. Γιώργος Βήλος.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο η εικόνα ήταν καλή, ενώ στους επόμενους μήνες, το πιο πιθανό γύρω στα μέσα Ιουνίου, αναμένονται 5 νέες συνδέσεις. Συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη θα συνδεθεί αεροπορικά με την Τιφλίδα της Γεωργίας, το Σάλτσμπουργκ και το Γκρατς της Αυστρίας, την Βρέμη της Γερμανίας και την Οστράβα της Τσεχίας. Δύο νέες εταιρείες η Norwegian και η Marathon Airlines, θα φέρουν τουρίστες από την Νορβηγία και την Αυστρία. Η πρώτη είναι αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους και θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με το Όσλο από τον Ιούνιο, και η δεύτερη θα έχει απευθείας πτήσεις με Αυστρία, με έναρξη την σύνδεση με το Ίνσμπρουγκ από τον Μάιο».

Μετά από 2-3 χρόνια υπερατλαντική σύνδεση

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο υπερατλαντικής πτήσης με τις ΗΠΑ ο κ. Βήλος σχολίασε πως για να έχουμε μια τέτοια εξέλιξη θα πρέπει να προηγηθεί μια συντονισμένη προσπάθεια και από αρμόδιους φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον από πλευράς επιβατικού κοινού. «Για να γίνει μια υπερατλαντική πτήση θα πρέπει πρώτα να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχουν επιβάτες. Να υπάρχει ενδιαφέρον τόσο για Αμερικανούς που θα θέλουν να έρθουν εδώ όσο και για Έλληνες που θα θέλουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ. Με τα σημερινά δεδομένα εκτιμώ ότι ούτε φέτος, ούτε του χρόνου μπορούμε να μιλάμε για υπερατλαντική πτήση. Θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον τρία χρόνια ώστε να ωριμάσουν περισσότερο οι συνθήκες και να υπάρξει σταθερό ενδιαφέρον ώστε να αποφασίσει να κάνει την επένδυση μια εταιρεία», δήλωσε ο γενικός διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport.

Ωστόσο πρόσθεσε πως στις αεροπορικές συνδέσεις στο «Μακεδονία» υπάρχει ενδεχόμενο να ενισχυθούν με περισσότερα δρομολόγια κάποιοι υπάρχοντες προορισμοί.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ένα κλίμα αισιοδοξίας που αναμένεται να ενισχυθεί με την έναρξη της εαρινής περιόδου η οποία ξεκινάει από αυτό το Σαββατοκύριακο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βόλος: Είχε βάλει μέχρι και κάμερες για να παρακολουθεί την 22χρονη στο σπίτι τους
Ο άνδρας ήθελε να ελέγχει τις κινήσεις της όταν αυτός έλειπε από το σπίτι στο οποίο την κρατούσε φυλακισμένη
Βόλος: Είχε βάλει μέχρι και κάμερες για να παρακολουθεί την 22χρονη στο σπίτι τους
Αχαΐα: Κόρη καταγγέλει τον πατέρα της για βιασμό - Εναντίον του καταθέτει η οικογένεια
Η 23χρονη κόρη του τον κατήγγειλε, περιγράφοντας όλα όσα ισχυρίζεται ότι της έχουν συμβεί και αναφέρει απόπειρα βιασμού και από άλλο μέλος της...
Αχαΐα: Κόρη καταγγέλει τον πατέρα της για βιασμό - Εναντίον του καταθέτει η οικογένεια