Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Sold out τα αμνοερίφια στα κρεοπωλεία το Πάσχα

Οι καταναλωτές έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στα κρεοπωλεία της γειτονιάς τους

Της Λεμονιάς Βασβάνη

Από την έντυπη έκδοση "Τύπος Θεσσαλονίκης"

Sold out έγιναν αρνιά και κατσίκια σε κρεοπωλεία της πόλης μας για το Πάσχα. Οι περισσότεροι καταναλωτές προγραμμάτισαν από νωρίς τις αγορές τους όμως φυσικά υπήρχαν και αρκετοί που έτρεξαν την τελευταία στιγμή για να πάρουν τα κρεατικά για το γιορτινό τραπέζι.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το καταναλωτικό κοινό που για ακόμη μια φορά τίμησε τα κρεοπωλεία της γειτονιάς για τις αγορές του. Πάρα την αναστάτωση που επικράτησε περίπου για ένα δεκαήμερο πριν το Πάσχα σχετικά με τις τιμές των αμνοεριφίων, και τον ανταγωνισμό από τα σούπερ μάρκετ, τελικώς όλα πήγαν καλά και το Μεγάλο Σάββατο τα περισσότερα κρεοπωλεία της πόλης μας πούλησαν όλες τις ποσότητες αρνιών και κατσικιών που είχαν προμηθευτεί, ενώ αρκετοί πελάτες πήραν και χοιρινά και πουλερικά», δήλωσε στο «ΤyposThes» ο Έφορος δημοσίων σχέσεων του Σωματείου Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης κ. Σάββας Κεσίδης. Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι καταναλωτές έμειναν απολύτως ευχαριστημένοι από τα ποιοτικά κρέατα που αγόρασαν. «Πρόκειται για προϊόντα που προμηθευτήκαμε από έλληνες κτηνοτρόφους», σχολίασε.

Σχετικά με το τι προτίμησαν οι πελάτες σχολίασε πως από τα Τέμπη και βορειότερα της χώρας μας επιλέγουν περισσότερο κατσικάκι σε αναλογία 70-30%, ενώ από τα Τέμπη και νοτιότερα αρνάκι σε αντίστοιχα ποσοστά. Πάντως είπε πως σε ορισμένους τόπους προτιμούν τα δικά τους αμνοερίφια πχ στα νησιά, για να προσθέσει ότι συνολικά το 50% επιλέγει το αρνί και το 50% το κατσίκι για το τραπέζι το Πάσχα.

Από Δευτέρα προετοιμασία για την Πρωτομαγιά

ψησιμο-αρνι-σουβλα.jpg

Εν τω μεταξύ από Δευτέρα α αρχίσει η προετοιμασία των κρεοπωλών για την Πρωτομαγιά. «Αυτή την στιγμή τα ψυγεία είναι γεμάτα και οι κοιλιές όλων το ίδιο. Οπότε προτιμούν να πάρουν μοσχάρι και κοτόπουλο για δίαιτα μέχρι να έρθει η Πρωτομαγιά που θα έχουν άλλο τραπέζι. Πάντως η αγορά αναμένεται να είναι μικρότερης εμβέλειας σε σχέση με αυτή του Πάσχα», σημείωσε ο κ. Κεσίδης.

Κεδίκογλου: Έλεγχοι σε όλα τα στάδια διακίνησης αμνοεριφίων, ενόψει Πρωτομαγιάς

Εν τω μεταξύ τη συνέχιση των εντατικοποιημένων ελέγχων σε όλα τα στάδια διακίνησης αμνοεριφίων, ενόψει και του τριημέρου της Πρωτομαγιάς ζήτησε από όλες τις υπηρεσίες ο Σίμος Κεδίκογλου.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε τηλεδιάσκεψη με την Ομάδα Εργασίας Ελέγχων Πάσχα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΑΑΤ, οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλα τα στάδια, από τις πύλες εισόδου, τους τόπους παραγωγής, μέχρι τους χώρους πώλησης, για την προστασία των καταναλωτών και του δημοσίου συμφέροντος, με τον κ. Κεδίκογλου να τονίζει ότι σε περίπτωση παράβασης θα πρέπει να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα και συγκεκριμένα μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, από τους 2.218 στοχευμένους ελέγχους που έγιναν από μεικτά κλιμάκια του ΥΠΑΑΤ, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή, της ΔΙΜΕΑ, των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειών, του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ, της Οικονομικής Αστυνομίας, της ΑΑΔΕ και του ΣΔΟΕ, και αφορούσαν στη διακίνηση και πώληση αμνοεριφίων κατά την εορταστική περίοδο, διαπιστώθηκαν 72 παραβάσεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ