Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οικονομία

1 εκατ. ευρώ στην Β. Ελλάδα από την ΕΕ για μελέτες νέων σιδηροδρομικών γραμμών

1 εκατ. ευρώ στην Β. Ελλάδα από την ΕΕ για μελέτες νέων σιδηροδρομικών γραμμών
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προσφέρει συγχρηματοδότηση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος TEN-T για μια σειρά μελετών που απαιτούνται για την κατασκευή της νέας μονής σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 43 χιλιομέτρων, η οποία θα συνδέει το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας (Φίλιππος) με το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Η πρωτοβουλία, η οποία επιλέχθηκε για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της ετήσιας πρόσκλησης υποβολής προτάσεων του TEN-T για το 2012, περιλαμβάνει προκαταρκτικές μελέτες για δομές και κτίρια, τελικές μελέτες για χάραξη, διάταξη σιδηροτροχιών και δομών, λεπτομερή σχεδιασμό για κτίρια, γεωτεχνικές μελέτες και σύνταξη τευχών του διαγωνισμού.

Η νέα γραμμή θα συνδέει επίσης την υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης στην περιοχή Τοξότες της Ξάνθης. Μετά την ολοκλήρωση των μελετών, θα ξεκινήσει η φάση κατασκευής του έργου.

Οι μελέτες θα παρακολουθούνται από τον Εκτελεστικό Οργανισμό του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (TEN-T EA) ενώ προβλέπεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2015.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Οικονομία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
«Χαμηλοί τόνοι» από τη Λευκωσία για τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν

Προκλητικό τουρκικό σχέδιο Β΄ για την Κύπρο διά χειρός Νταβούτογλου