Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φορολογικές δηλώσεις: Προς παράταση η προθεσμία – Πολύ χαμηλή η συμμετοχή

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Περισσότερο χρόνο ζητούν οι λογιστές από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών

Δεκαεπτά ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας ένας στους τρεις ή 2 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα, δεν έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση με το παράθυρο της παράτασης να είναι ορθάνοιχτο.

Οι λογιστές έχουν θέσει θέμα παράτασης της προθεσμία υποβολής των φορο-δηλώσεων στην νέα ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποφασίσει να δώσει περισσότερο χρόνο για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων καθώς καθυστέρησε να ανοίξει η πλατφόρμα. Όσον αφορά τις φορολογικές δηλώσεις των φυσικών προσώπων είναι θέμα χρόνου να ληφθούν αποφάσεις.

Κανονικά η προθεσμία λήγει στις 3 το μεσημέρι της 31ης Ιουλίου 2023 με τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη να καλεί τους φορολογούμενους να σπεύσουν να υποβάλουν τη δήλωσή τους.

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία της ΑΑΔΕ από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων σχεδόν 7 στους 10 φορολογούμενους δεν πληρώνουν φόρο και από αυτούς ένας στους τέσσερις έχει επιστροφή φόρου.

 

Φορολογικές δηλώσεις: Προς παράταση η προθεσμία

Προθεσμία έως 31/7/2023

Φόρος εισοδήματος: Πληρωμή σε 8 δόσεις

1η: έως 31/7/2023

8η: έως 29/2/2024

Εφάπαξ εξόφληση έως 31/7: έκπτωση 3%

«Κλειδώνει» η παράταση: 1η & 2η δόση έως τέλη Αυγούστου, χωρίς πρόστιμο

Πηγή: megatv.com

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατηγορηματικός ο Τραμπ: Ο Νετανιάχου δεν θα συλληφθεί όσο βρίσκεται στις ΗΠΑ
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι συζήτησε τη νομική δυνατότητα σύλληψης του Νετανιάχου κατά τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών
Κατηγορηματικός ο Τραμπ: Ο Νετανιάχου δεν θα συλληφθεί όσο βρίσκεται στις ΗΠΑ
Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Καβάλα – Επιχειρούν και εναέρια μέσα
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 18 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 21ης και 7ης ΕΜΟΔΕ καθώς και 2 οχήματα
Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Καβάλα – Επιχειρούν και εναέρια μέσα