Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

POWERZ: 50 χρόνια ζωής και νέα εποχή ανάπτυξης για τη Θεσσαλονικιώτικη εταιρεία

Ορόσημο η ένταξή της στο διεθνή όμιλο αγορών και παγκόσμιο ηγετικό “παίκτη” της αγοράς ηλεκτρολογικού υλικού και τεχνολογικού εξοπλισμού, IDEE Europe

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ 

Πενήντα χρόνια ζωής γιορτάζει η POWERZ, εταιρεία που ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη ως μικρή οικογενειακή επιχείρηση και τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αλματώδη ανάπτυξη, ενώ πλέον, με την ένταξή της στο διεθνή όμιλο αγορών και παγκόσμιο ηγετικό “παίκτη” της αγοράς ηλεκτρολογικού υλικού και τεχνολογικού εξοπλισμού, IDEE Europe, εισέρχεται σε μια νέα εποχή.

Παράλληλα, η POWERZ κατασκευάζει e-shop με προϊόντα φωτισμού και τεχνολογίας, που θα είναι σύντομα έτοιμο, καθώς και μία B2B πλατφόρμα για τους επαγγελματίες, ενώ εντός του 2024 ανακαινίζει τα δυο υπάρχοντα καταστήματα λιανικής στην Εγνατία (από όπου ξεκίνησε η εταιρία) και στον Εύοσμο, στο πρότυπο του καταστήματος – κόσμημα, του LUMINNO, που λειτουργεί από το καλοκαίρι που μας πέρασε στη Θέρμη, έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις τόσο σε επίπεδο αισθητικής και λειτουργικότητας, όσο και εξυπηρέτησης αλλά και τιμών, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας.

Στο LUMINNO Θέρμης ο καταναλωτής εκτός από είδη φωτισμού και τεχνολογίας μπορεί να βρει και εξελιγμένες τεχνολογικά λύσεις στο πεδίο της ενέργειας, της φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων κα. Εξάλλου, δίνοντας έμφαση στην εξυπηρέτηση υψηλού επιπέδου, παρέχεται δωρεάν η δυνατότητα να επισκεφθεί διακοσμητής στο χώρο του πελάτη κατόπιν ραντεβού.

Εξάλλου, λειτουργώντας προνοητικά και διαβλέποντας τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στη μετακίνηση των υπαλλήλων της από τα ανατολικά προς το Καλοχώρι που βρίσκονται τα "κεντρικά", λόγω της κατασκευής του fly over, η εταιρεία νοίκιασε γραφειακούς χώρους 350 τ.μ. στη Θέρμη οι οποίοι βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν από τη διοίκηση στη διάρκεια γεύματος εργασίας που παρέθεσε σήμερα η εταιρεία σε δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης, μια μέρα πριν την επίσημη εορταστική εκδήλωση για τα 50 χρόνια της εταιρίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί παρουσία συνεργατών και προμηθευτών και με επίσημο ομιλητή τον Γενικό Διευθυντή της IDEE Europe.

Ειδικότερα, τα αδέρφια Δηµήτρης και Μάριος Ζαχαρόπουλος, που διοικούν σήμερα την εταιρία που ίδρυσε το 1974 ο πατέρας τους, Νικόλαος Ζαχαρόπουλος, αναφέρθηκαν τόσο στην ιστορία της επιχείρησης όσο και στο όραμα για την επόμενη ημέρα, τονίζοντας ότι τα εφόδια που πήραν από την οικογένειά τους, οι αξίες, οι αρχές και το ήθος σε συνδυασμό με τη συνέπεια, είναι αυτά που τους χαρακτηρίζουν και σήμερα. «Νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους μας, ακούμε τους πελάτες και τους προμηθευτές μας, είμαστε ευέλικτοι και δίνουμε λύσεις», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δημήτρης Ζαχαρόπουλος, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της ένταξης στην IDEE Europe, «έπειτα από 1,5 χρόνο επίπονων διαδικασιών», δεδομένου ότι τα κριτήρια εισόδου είναι αυστηρά και απαιτητικά.

powerz.jpg

Μάριος και Δημήτρης Ζαχαρόπουλος 

Η ένταξη στον όμιλο της IDEE Europe

Η POWERZ αποτελεί τη μοναδική ελληνική εταιρεία εισαγωγής, εμπορίας και διανομής ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, που είναι μέλος της IDEE Europe και αποκτά πλέον πολύ πιο άμεση πρόσβαση στα προϊόντα των μεγαλύτερων πολυεθνικών βιομηχανιών διεθνώς, που δραστηριοποιούνται στην αιχμή της τεχνολογίας και σε πεδία όπως η ενέργεια σε όλο το φάσμα της, η τεχνητή νοημοσύνη, τα ηλεκτρολογικά είδη και εφαρμογές κτλ.

Να σημειωθεί ότι ο διεθνής όμιλος αγορών ηλεκτρολογικού εξοπλισμού IDEE Europe, δραστηριοποιείται σε 17 χώρες της Ευρώπης μέσω 13 ανεξάρτητων χονδρεμπορικών επιχειρήσεων ηλεκτρολογικού υλικού. Καλύπτει 870 σημεία πώλησης στη Γηραιά Ήπειρο με κύκλο εργασιών άνω των 8 δισ. Ευρώ ετησίως (πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ πωλήσεις ανά ώρα) και 13.000 εργαζόμενους.

Η ένταξη της POWERZ στην IDEE Europe θα επιτρέψει στην ελληνική εταιρεία να αποκτήσει απευθείας και απρόσκοπτη πρόσβαση στα κέντρα λήψης αποφάσεων των μεγαλύτερων βιομηχανιών ηλεκτρολογικού εξοπλισμού παγκοσμίως με αποτέλεσμα ο Έλληνας καταναλωτής να απολαμβάνει τα πιο σύγχρονα ηλεκτρολογικά και τεχνολογικά προϊόντα χωρίς καθυστέρηση και περιττά κόστη. Επίσης η ελληνική αγορά θα έρθει σε επαφή με προϊόντα βιομηχανιών του κλάδου, που μέχρι τώρα δεν είχαν καμία εγχώρια παρουσία.

06.powerz_head_offices_aerial.jpg

Αλματώδης ανάπτυξη

Η POWERZ δραστηριοποιείται στην εμπορία και διανοµή ηλεκτρολογικού υλικού µε πελατολόγιο σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό µε τη λειτουργία αποθηκών Β2Β σε Κύπρο και Βουλγαρία.

Η αλματώδης ανάπτυξη της τα τελευταία χρόνια αποτυπώνεται στα παρακάτω μεγέθη: ο κύκλος εργασιών της εταιρείας και οι εργαζόμενοι της ήταν το 2008 1,7 εκατ. ευρώ και 8 άτομα αντίστοιχα, ενώ το 2023 θα κλείσει με πάνω από 35 εκατ. ευρώ κύκλο εργασιών και 127 άτομα προσωπικό (εκ των οποίων το 40% είναι γυναίκες).

Διαθέτει οκτώ αποθηκευτικές και διοικητικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, που καλύπτουν 15.000 τ.μ, έχει 200 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και προμηθευτές, 22.000 κωδικούς προϊόντων διαθέσιμους σε πραγματικό χρόνο και 1.500 πελάτες σε όλη τη χώρα.

Όπως επισημάνθηκε, το διάστημα 2017 έως και σήμερα έχουν επενδυθεί περί τα 2,5 εκατ. ευρώ σε ανακαίνιση εγκαταστάσεων, οχήματα και εξοπλισμό.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ