Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Polieco Hellas: Η εταιρεία από τις Σέρρες με επενδύσεις 15,2 εκατ. ευρώ σε 15 χρόνια

Η εταιρεία που έχει εργοστάσιο στις Σέρρες και προϊόντα της χρησιμοποιούνται σε μεγάλα έργα της χώρας, συμπληρώνει 15 χρόνια ζωής

Της Λεμονιάς Βασβάνη

Σε δύο νέες γραμμές παραγωγής θα επενδύσει η POLIECO HELLAS ΑΕΒΕ. Η εταιρεία που εδρεύει στις Σέρρες παράγει πλαστικούς σωλήνες για αποχέτευση όμβριων και λυμάτων, προστασίας καλωδίων, ειδικά εξαρτήματα, φρεάτια και συνθετικά καλύμματα φρεατίων ΚΙΟ, προϊόντα αποστράγγισης και διασποράς ομβρίων υδάτων. Προϊόντα της χρησιμοποιούνται στα μεγάλα έργα.
«Τα προϊόντα μας POLIECO χρησιμοποιούνται σε μεγάλα αποχετευτικά, ηλεκτρομηχανολογικά και φωτοβολταϊκά έργα καθώς και αναπλάσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό», ανέφερε στο πλαίσιο εκδήλωσης που έγινε στη Θεσσαλονίκη η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Χριστίνα Μακρυσοπούλου. «Πελάτες μας είναι κυρίως κατασκευαστικές εταιρείες. Στη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα προϊόντα μας έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή έργων όπως το Μετρό, το Αεροδρόμιο, η Εγνατία Οδός και Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, ενώ συνεργαζόμαστε και με δήμους για έργα αποχέτευσης», συμπλήρωσε.

polieco_hellas_ceo.jpg

Η εταιρεία που γιορτάζει τα 15 της χρόνια, έχει κύκλο εργασιών 10 εκατ. Ευρώ, κατά την λειτουργία της έχει επενδύσεις  ύψους15,2 εκατ ευρώ, και πρόσφατα προχώρησε σε επένδυση 1,2 εκατ. ευρώ, προσθέτοντας δύο επιπλέον γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιο που διαθέτει στις Σέρρες. «Τον τελευταίο ένα χρόνο κάναμε νέα γραμμή παραγωγής σωλήνα και ειδικών πλαστικών εξαρτημάτων εξαρτήματα για το αποχετευτικό δίκτυο από ειδικά καλούπια. Έχουμε δυνατότητα επέκτασης σε άλλα εξαρτήματα. Και κάνουμε έρευνα για να δούμε προς τα που θα κατευθυνθεί αυτό ώστε να αυξηθεί και ο τζίρος μας», σημείωσε η κυρία Μακρυσοπούλου.

H POLIECO HELLAS ΑΕΒΕ ιδρύθηκε το 2006, ως θυγατρική της POLIECO GROUP Μ.P.B. s.r.l., που με έδρα την Ιταλία σχεδιάζει και παράγει συστήματα σωλήνων διπλού δομημένου τοιχώματος από πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας. Η POLIECO κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των κυματοειδών σωλήνων πολυαιθυλενίου και, εκτός από την Ιταλία και την Ελλάδα, διαθέτει αυτόματες γραμμές παραγωγής στη Γαλλία και τη Σλοβακία.

Για την εγκατάσταση δικτύων διανομής αποχέτευσης χωρίς πίεση η εταιρεία παράγει μια σειρά κυματοειδών σωλήνων, κατασκευασμένων από πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας, που μπορεί πάντα να εγγυηθεί υψηλή ευελιξία και απόδοση σε κάθε σύστημα αποχέτευσης.

Η διαχείριση των ομβρίων υδάτων απαιτεί τη δημιουργία συστημάτων ικανών να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις διαφορετικές περιβαλλοντικές συνθήκες. Επιπλέον, η κλιματική αλλαγή απαιτεί την κατασκευή κατ’ ανάγκη ισχυρότερων και πιο ανθεκτικών σωληνώσεων, που υπόκεινται σε ατμοσφαιρικά φαινόμενα υψηλής έντασης. Η POLIECO κατασκευάζει μια ευρεία γκάμα προϊόντων αποστράγγισης κατάλληλα για κάθε ανάγκη και περιβαλλοντική συνθήκη.

Όλοι οι σωλήνες πολυαιθυλενίου που κατασκευάζονται από την εταιρεία έχουν σχεδιαστεί για να εγγυώνται σημαντικές μηχανικές ιδιότητες, ισχυρή αντοχή στις καιρικές συνθήκες και εξωτερικούς παράγοντες καθώς και ευκολία αποθήκευσης και εγκατάστασης. Η ιδιαιτερότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται καθιστούν τους εύκαμπτους σωλήνες για την προστασία των καλωδίων ιδανικούς για κάθε έργο ή ανάγκη. Το σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας στην POLIECO χαρακτηρίζεται Eco Friendly. 

Το εργοστάσιο της POLIECO HELLAS ΑΕΒΕ βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ Σερρών. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 60 εργαζόμενους, ενώ διατηρεί γραφεία και αποθήκες στην Αθήνα.  Το 2022 κατέβαλε 1,3 εκατ ευρώ σε αμοιβές εργαζομένων, 3,4 εκατ ευρώ σε φόρους και 410 χιλ ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αυξάνεται συνεχώς. Το 2022 έκλεισε στα 10,8 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα €3,4 εκατ αφορούν εξαγωγές σε χώρες των Βαλκανίων, την Κύπρο και σε άλλες τρίτες χώρες.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

limeniko-skafos-nyxta
Ρόδος: Εντοπισμός 6 μεταναστών και σύλληψη ενός διακινητή μετά από καταδίωξη
Ο 43χρονος προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς και αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα
Ρόδος: Εντοπισμός 6 μεταναστών και σύλληψη ενός διακινητή μετά από καταδίωξη