Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Πάγκοι» στο Facebook πωλούν φθηνότερο ελαιόλαδο - Το αναπάντητο ερώτημα στην τιμή

elaiolado
Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Σωρεία αναρτήσεων στα σόσιαλ μίντια

Χωρίς…μεσάζοντες; Το σκηνικό δεν είναι άγνωστο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που αγοράζουν κατά καιρούς τενεκέδες λάδι από κάποιον γνωστό στο… χωριό. Με την τιμή του ελαιόλαδου να έχει όμως εκτοξευτεί, και τους καταναλωτές να δηλώνουν ότι αναγκάζονται να το περιορίσουν ή συχνά να το αναμειγνύουν με ηλιέλαιο, γνωστοί-«άγνωστοι», έβγαλαν «πάγκους» στο facebook σε μία έκρηξη πρoσφοράς.

Οι παραγωγοί τυποποιημένου ελαιόλαδου, συχνά κάνουν εκστρατεία κατά των μικρών παραγωγών που πουλάνε την σοδειά τους «χέρι με χέρι», αναδεικνύοντας το γεγονός της έλλειψης ελέγχων ποιότητας, αλλά και ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Με το μπουκαλάκι του ενός λίτρου να πωλείται πλέον 11,63 ευρώ (σσ: μία περίπτωση, από ένα σούπερ μάρκετ), μοιραία, η προσφορά του λίτρου – αγνώστου ποιότητας-  στα 5 ή 6 ευρώ θα τραβήξει την προσοχή, και θα ανθίσει το παραεμπόριο.

Το  ερώτημα του γιατί η περσινή σοδειά λαδιού έφτασε πωλείται επισήμως από τον παραγωγό 8 ευρώ, από 3 και 3,5 ευρώ πέρυσι, παραμένει -επισήμως επίσης- αναπάντητο.

Μέχρι να απαντηθεί θα υπάρχει σωρεία αναρτήσεων στο marketplace των social media, του επιπέδου: «ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΜΑΙ ΝΑ ΧΤΙΣΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ».

Πηγή: Naftermporiki.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δολοφονία στο Αίγιο: Ζήλια και οικονομικές διαφορές όπλισαν το χέρι του δράστη
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες για την διπλή δολοφονία στο Αίγιο, ο πρώτος στόχος του δράστη φέρεται να ήταν ο 26χρονος γιος της 54χρονης
Δολοφονία στο Αίγιο: Ζήλια και οικονομικές διαφορές όπλισαν το χέρι του δράστη