Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μόνιμη Μείωση Τιμής: Φθηνότερα 629 προϊόντα σε ράφια σούπερ - μάρκετ

Ξεκινούν οι έλεγχοι στα σούπερ μάρκετ - Στο επίκεντρο έξι πολυεθνικές εταιρείες ενώ ελέγχονται και 10-14 ελληνικές εταιρείες για αθέμιτη κερδοφορία

Από τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου ξεκινούν έλεγχοι της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) στα καταστήματα των σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τοποθετήσει τα καρτελάκια «μόνιμης μείωσης τιμής», όπως οφείλουν.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται ο έλεγχος σε άλλες έξι πολυεθνικές εταιρείες ενώ ελέγχονται και 10-14 ελληνικές εταιρείες, βάσει του νόμου για αθέμιτη κερδοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι τα προϊόντα που έχουν δηλωθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τη «μόνιμη μείωση τιμής», έφτασαν συνολικά τα 629, έως το βράδυ της Δευτέρας 6 Νοεμβρίου.

Πρόκειται, κυρίως, για τρόφιμα, απορρυπαντικά, καθαριστικά, προϊόντα προσωπικής φροντίδας κ.ά. Ειδικότερα, φρέσκο γάλα, το σύνολο των χλωρινών, μαρμελάδες, ζάχαρη, δημητριακά, γιαούρτι, αλλαντικά, ρύζι.

Τέλος, το υπουργειο Ανάπτυξης ετοιμάζει μία προσθήκη στην εφαρμογή «e-katanalotis» ώστε να μπορεί ο πολίτης να στέλνει επιτόπου από το κινητό του μία καταγγελία -με φωτογραφία ή κείμενο- στο υπουργείο, το οποίο θα προχωρά στη σχετική διερεύνηση.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατρός από την Καλιφόρνια δηλώνει ένοχος για παροχή κεταμίνης στον Μάθιου Πέρι
Θα δηλώσει ένοχος για τέσσερις κατηγορίες - Μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου και 12 Οκτωβρίου 2023 του πούλησε είκοσι φιαλίδια κεταμίνης
Γιατρός από την Καλιφόρνια δηλώνει ένοχος για παροχή κεταμίνης στον Μάθιου Πέρι