Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

iMilk Elgo: Τα πάντα για το γάλα μέσα από μια καινοτόμα εφαρμογή

Τα οφέλη από την χρήση της παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της Agrotica

Της Λεμονιάς Βασβάνη

 

Θέλετε να μάθετε τα πάντα για το γάλα; Τις τιμές του, το πού παράγεται αγελαδινό, πού το γιδινό και πού το βουβαλίσιο;

Η καινοτόμα εφαρμογή iMilk Elgo παρέχει στοιχεία για τα παραπάνω, εύκολα, κατανοητά με χάρτες και παραδείγματα.

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να διαβάσει πληροφορίες για κάθε περιφέρεια. Και με ένα άγγιγμα στην οθόνη μπορεί να μάθει περισσότερα για την κάθε περιοχή, να γνωρίσει τις τιμές και την ποιότητα για το γάλα.

Η εφαρμογή που δημιουργήθηκε από την ΕΛΓΟ Δήμητρα και την MIK3 A.E., είναι συμβατή με όλους τους τύπους κινητών. Είναι διαλειτουργική με την πλατφόρμα Άρτεμις του ΕΛΓΟ Δήμητρα.

3f1c.jpg

Επιπλέον μέσω σύνδεσης με κωδικούς Taxis οι παραγωγοί μπορούν να έχουν εξατομικευμένη πληροφόρηση.

Όπως ανέφερε ο Δρ Ευστράτιος Νικολάου, γενικός διευθυντής Διασφάλισης Ποιότητας και Ανταγωνιστικότητας Αγροτικών προϊόντων ΕΛΓΟ Δήμητρα στο πλαίσιο της παρουσίασης που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Agrotica στο περίπτερο 2 της ΔΕΘ Helexpo: «Στόχος ήταν η εξωστρέφεια της πληροφορίας. Θέλαμε να κάνουμε μια φιλική προς το χρήστη εφαρμογή για όλα όσα αφορούν στο γάλα. Έγκαιρα δεδομένα παρουσιάζονται με εύχρηστο τρόπο είτε για παραγωγούς είτε για καταναλωτές».

3kf1.jpg

Όπως εξήγησε μέσα από τους χάρτες ο χρήστης μπορεί να καταλάβει τις διαβαθμίσεις που υπάρχουν με βάση τα φίλτρα που θα επιλέξει. Παράλληλα πρόσθεσε πως γνωρίζοντας τις τιμές πχ ανά περιφέρεια ο παραγωγός μπορεί να διαπραγματευτεί τις τιμές πώλησης στον μεταποιητή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προσεχώς τα δεδομένα θα εμπλουτιστούν και με νέες κατηγορίες στοιχείων.

Ο κ. Βασίλειος Παλιούρας, προϊστάμενος Τμήματος Πληροφοριών Υποδομών Στατιστικής και Μηχανικής Υποστήριξης ΕΛΓΟ Δήμητρα αναφέρθηκε στην σύνδεση της εφαρμογής iMilk με την υποδομή του «Άρτεμις». Όπως είπε δεδομένα μοιράζονται μεταξύ άλλων από τις παραλαβές των επιχειρήσεων, από τις παραδόσεις γάλακτος παραγωγών, από τα εργαστήρια του ΕΛΓΟ και τα εργαστήρια των επιχειρήσεων.

Για την λειτουργικότητα της εφαρμογής μίλησε ο κ. Σάββας Τορτοπίδης γενικός διευθυντής της MIK3 A.E. και τόνισε πως η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν και ενημερώνεται με έγκυρα στοιχεία.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε παραδείγματα περιοχών. Ειδικά είπε πώς «ο παραγωγός μπορεί να έχει πιο προσωπική πληροφορία με σύνδεση με κωδικούς Taxis και να δει τις συναλλαγές του, τις τιμές που πουλάει ανά μήνα και τη μέση τιμής αγοράς σε σύγκριση με την πανελλαδική μέση τιμή, ή με την μέση τιμή νόμου του κλπ. Βλέποντας την ανάλυση μπορεί να δει πχ ότι το προϊόν του έχει καλύτερη ποιότητα από άλλα της περιοχής του και έτσι να μπορέσει να διαπραγματευτεί καλύτερη τιμή πώλησης στον μεταποιητή».

Για τα οφέλη από τη χρήση της εφαρμογής για τη βιομηχανία γάλακτος μίλησε ο κ. Χρήστος Παπαζηλάκης CEO στην Εβροφάρμα Α.Ε..

Όπως ανέφερε «η σχέση παραγωγού με μεταποίηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη. Και δεν αρκεί μόνο η τεχνολογία αλλά η ανταγωνιστικότητα να υπάρχει και στην πρώτη ύλη». Σημείωσε πώς «η εφαρμογή παράγει αμεσότητα και διαφάνεια και έτσι ενισχύεται η αξιοκρατία στον κλάδο τόσο της παραγωγής όσο και της μεταποίησης».

Για την εταιρεία στην οποία εργάζεται σχολίασε πώς η νέα αυτή εφαρμογή τους βοήθησε στον σχεδιασμό της στρατηγικής τους, στο να θέσουν στόχους και στο να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους.

Τέλος ο Δρ. Ιωάννης Καϊμακάμης, agribusiness consulting services της Grant Thornton μίλησε για την νέα αξία και τις προκλήσεις στην ελληνική κτηνοτροφία που δημιουργούνται μέσα από τα δεδομένα του iMilk.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ