Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: POS σε όλα τα ταξί μέχρι τέλη Μάρτη - Πεσμένη κίνηση λόγω Fly Over

Προχωράει η διαδικασία για να αποκτήσουν POS τα ταξί, ωστόσο προβληματίζουν οι προμήθειες που πρέπει να δώσουν στις τράπεζες

*Της Λεμονιάς Βασβάνη | Από την έντυπη έκδοση "Τύπος Θεσσαλονίκης"

Προχωράει η διαδικασία για να αποκτήσουν τα ταξί POS ώστε να μπορούν να γίνονται οι πληρωμές των επιβατών ηλεκτρονικά.

Μετά την παράταση που είχε δοθεί για τις 29 Φεβρουαρίου υπάρχει ορατό το ενδεχόμενο να δοθεί και νέα παράταση ώστε να μπορέσουν όλοι να προχωρήσουν στην διασύνδεση ταμειακών με POS.

Κληθείς να σχολιάσει την εικόνα που υπάρχει αυτό το διάστημα στους ταξιτζήδες ο πρόεδρος του Σωματείου ΤΑΞΙ Θεσσαλονίκης ο «ΕΡΜΗΣ» κ. Κλήμης Λεοντιάδης ανέφερε στο «ΤyposThes» πως «οι περισσότεροι έχουν ήδη προμηθευτεί POS, απλώς υπάρχουν περιπτώσεις που σημειώνονται καθυστερήσεις λόγω έλλειψης μηχανημάτων από τις τράπεζες». Σε κάθε περίπτωση διαβεβαίωσε ότι «Ως το τέλος Μάρτη δεν θα υπάρχει ταξί χωρίς POS».

Παράλληλα αναφέρθηκε σε κάποιες δυσκολίες που εντοπίστηκαν πχ σε περιπτώσεις που το ΤΑΞΙ είναι γραμμένο σε ανήλικα παιδιά, οπότε υποχρέωση για pos βγαίνει στο όνομα του είναι αυτός που έχει την γονική μέριμνα, ενώ στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης ΤΑΞΙ νοικιάζει το όχημα σε άλλον επαγγελματία οδηγό, την υποχρέωση για pos στο ΤΑΞΙ την έχει πλέον ο ενοικιαστής. Επιπλέον, όπως και στην περίπτωση των λαϊκατζήδων, και εδώ υπάρχει το θέμα της συνδεσιμότητας με το ίντερνετ καθώς μιλάμε για επαγγέλματα που οι εργαζόμενοί τους βρίσκονται στους δρόμους. Πάντως σχολίασε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που ανησυχεί τους οδηγούς είναι οι μεγάλες προμήθειες των τραπεζών. «Υπολογίζεται πως θα πρέπει να δίνουμε ένα ποσό σε προμήθειες της τάξεως των 50-100 ευρώ το μήνα. Κάποιες τράπεζες ζητούν και ασφάλεια, υπάρχει και ένα πάγιο συντήρησης και το κόστος ανεβαίνει… ‘Ετσι χάνουμε χρήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σχετικά με το voucher για την προμήθεια POS είπε πως μόνο μια μικρή μερίδα συναδέρφων τους το πήραν.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως χθες άνοιξε ο τέταρτος κύκλος του προγράμματος "Ψηφιακές Συναλλαγές", που θα επιτρέπει την επιδότηση μέσω voucher μέρους του κόστους αγοράς και διασύνδεσης των POS. Επιπλέον, αναμένεται η έναρξη και 5ου κύκλου χρηματοδότησης για όσες επιχειρήσεις δεν εντάχθηκαν στους προηγούμενους κύκλους και δικαιούνται χρηματοδότησης

Πεσμένη η κίνηση λόγω εποχής αλλά και Flyover

Εν τω μεταξύ πεσμένη είναι όπως μας ανέφερε ο κ. Λεοντιάδης η επιβατική κίνηση στα ταξί της Θεσσαλονίκης. Αυτό όπως εξήγησε γίνεται και λόγω εποχής αλλά και λόγω flyover. «Ανέκαθεν ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι μήνες που βλέπουμε πεσμένη επιβατική κίνηση στα ταξί. Τώρα με τις εργασίες λόγω FlyOver η κατάσταση έγινε χειρότερη. Όταν έχει μποτιλιάρισμα ο πελάτης θα καθυστερήσει να πάει στον προορισμό του και θα το σκεφτεί να πάρει ταξί… Δεν δουλεύει η Αγορά δεν δουλεύουμε κι εμείς. Όλα συνδέονται». Ελπίδες υπάρχουν πως με την έλευση της άνοιξης ίσως να βελτιωθεί και η διάθεση των καταναλωτών και να υπάρξει μεγαλύτερη κινητικότητα.

Τέλος κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη συνάντηση που είχαν με τον Αντιδήμαρχο Έργων Θεσσαλονίκης κ. Πρόδρομο Νικηφορίδη σημείωσε πως θα συνεχίσει να επιτρέπεται η διέλευση των ταξί από τις λεωφορειογραμμές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ