Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ζητούν διασφάλιση για θέσεις εργασίας από μεγάλο σούπερ – μάρκετ

Η ανακοίνωση της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης για τις εξελίξεις στα σουπερμάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης για τις εξελίξεις στα σουπερμάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος. Σύμφωνα με τους εμποροϋπαλλήλους, η εταιρεία προχωρά σε νέα διάρθρωση των καταστημάτων της με σκοπό να μετατρέψει τα «μικρά» σε franchise, ενώ αναφέρουν πως τρία καταστήματα στη δυτική Θεσσαλονίκη έχουν ήδη κλείσει. Οι εργαζόμενοι ζητούν την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Αναλυτικά αναφέρουν: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η εταιρία της ΑΒ Βασιλόπουλος, προχωράει σε νέα διάρθρωση των καταστημάτων, καθώς από την ανακοίνωση της ίδια της εταιρίας προτίθεται αρκετά «μικρά» καταστήματα να τα κλείσει και να μετατρέψει σε franchise με νέους ιδιοκτήτες με λογότυπο της ΑΒ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη στη δυτική Θεσσαλονίκη έχουν κλείσει 3 καταστήματα και από τις καταγγελίες συναδέλφων πληροφορηθήκαμε  ότι θα κλείσουν ακόμα περισσότερα το επόμενο διάστημα.

Κάνουμε καθαρό στην εταιρία της ΑΒ Βασιλόπουλος: Μην τολμήσουν να απολύσουν συνάδελφο, να αλλάξουν συμβάσεις με χειρότερους όρους, να ωθήσουν εργαζόμενους σε παραίτηση!

Δεν απασχολούν κανέναν εργαζόμενο οι επιχειρηματικές δραστηριότητες και οι αλλαγές στο οργανόγραμμα της ΑΒ Βασιλόπουλος. Η εταιρία όλα τα προηγούμενα χρόνια έχει μπουκώσει στα κέρδη, συνεχόμενα χρόνια ξεπερνάει κάθε έτος σε τζίρο τα 2 δις ευρώ από τη δική μας τη δουλειά!! Ενώ μόλις πρόσφατα άνοιξε μεγάλα καταστήματα σε όλη τη χώρα όπως αυτό στο Μαρούσι, τη νέα Ερυθραία ακόμα και στο Άγιο Όρος,  ανακοινώνοντας μάλιστα επιπλέον επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ μέσα στο 2024.

Από την άλλη πλευρά οι εργαζόμενοι  δεν έχουν δει ούτε ένα ευρώ αύξηση από το 2012, ενώ τρέχουν από πόστο σε πόστο να εξυπηρετήσουν πελάτες. Την ίδια στιγμή κυριαρχούν τα 4ωρα, κόβονται οι άδειες και τα ρεπό, ενώ τα προγράμματα αλλάζουν καθημερινά γιατί δεν βγαίνει η δουλειά. Εξακολουθεί μάλιστα να αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι εργαζόμενοι που έπρεπε να λαμβάνουν τριετίες, λόγω προϋπηρεσίας πριν το 2012 σε άλλους εργοδότες, οι εταιρία κάνει πως δεν ξέρει, παρόλο που οι εργαζόμενοι έχουν γνωστοποιήσει τα ένσημα τους. Ο μήνας δεν βγαίνει για τους εργαζόμενους και η εταιρία επικαλείται «δύσκολες εποχές». Να πάνε σε σπίτια συναδέλφων που τους κόβουν το ρεύμα, που το σπίτι τους βγαίνει σε πλειστηριασμό, που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, να δουν τι σημαίνει δυσκολία.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες στα ΑΒ,

Κάναμε υπομονή, ακούσαμε υποσχέσεις που έμειναν στα λόγια, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αποκτήσει προβλήματα μέχρι και στην υγεία μας. Τώρα λέμε, φτάνει πια. Δεν θα τους περάσει. Το Σωματείο αποτελεί αποκούμπι για κάθε εργαζόμενο. Μόνο με οργανωμένο αγώνα μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας και να πετύχουμε καλύτερους όρους δουλειάς.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΤΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.

ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

• Αυξήσεις στους μισθούς μας στο ύψος του πληθωρισμού με υπογραφή ΣΣΕ.

• Αναγνώριση και κατοχύρωση των τριετιών μας.

• Σταθερό ωράριο με μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας.

• Μετατροπή των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης.

• Καμία βλαπτική μεταβολή των συμβάσεων των εργαζομένων, καμία απόλυση.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες - 3.000 σελίδες η δικογραφία
Για συνολικά 158 κατηγορούμενους σχετικά με τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί στου Ρέντη και το θάνατο του αστυνομικού
Δολοφονία Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες - 3.000 σελίδες η δικογραφία
Video - σοκ: Ελικόπτερα συγκρούστηκαν στον αέρα στη Μαλαισία - Νεκροί οι επιβαίνοντες
Κατά τη διάρκεια πρόβας για μια εορταστική εκδήλωση του Πολεμικού Ναυτικού – Επέβαιναν τουλάχιστον 10 άνθρωποι
Video - σοκ: Ελικόπτερα συγκρούστηκαν στον αέρα στη Μαλαισία - Νεκροί οι επιβαίνοντες