Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΑΒ Βασιλόπουλος: Μεγάλο hub 2.000 τμ στη Θεσσαλονίκη – «Εξάγει Ελλάδα» (VIDEO)

Ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα εξάγονται στις αγορές της Ρουμανίας, της Τσεχίας και της Σερβίας

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ

Το εξαγωγικό hub της ΑΒ Βασιλόπουλος στη Θεσσαλονίκη, μέσω του οποίου προμηθεύει σούπερ μάρκετ που ανήκουν στον μητρικό όμιλο Ahold Delhaize σε Τσεχία, Ρουμανία και Σερβία, με ελληνικά φρούτα και λαχανικά, εγκαινιάστηκε σήμερα παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα.

Ειδικότερα, από το hub που καταλαμβάνει έκταση περίπου 2.000 τ.μ. στο σύνολο των 33.000 τ.μ. στεγασμένων χώρων του κέντρου διανομής  της ΑΒ Βασιλόπουλος στη Σίνδο, στόχος είναι να εξάγονται περίπου 70-80.000 τόνοι ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα ετησίως σε εταιρίες του ολλανδο-βελγικού ομίλου Ahold Delhaize στον οποίο ανήκει και η ΑΒ Βασιλόπουλος. Ήδη μέσα στον Απρίλιο ξεκίνησαν οι πρώτες αποστολές.

Για μια κίνηση που θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία και ιδιαίτερα τους Έλληνες αγρότες και την τοπική παραγωγή έκανε λόγο ο Brand President της ΑΒ Βασιλόπουλος κ. Νίκος Λαβίδας, τονίζοντας ότι η πρώτη αυτή εξαγωγική κίνηση της εταιρείας, θα αποτελέσει και διαφήμιση των καταπληκτικών ελληνικών προϊόντων σε άλλες χώρες, εκφράζοντας την ελπίδα να επεκταθεί η προσπάθεια και στις άλλες χώρες που δραστηριοποιείται ο όμιλος και εκτός ΝΑ Ευρώπης αλλά και να ενταχθούν ακόμη περισσότερα προϊόντα στη γκάμα που εξάγεται. «Στόχος είναι να μπορέσουμε να μοιραστούμε τον πλούτο της ελληνικής γης με όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαβίδας.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος συγκεντρώνει αγροδιατροφικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα και στη συνέχεια τα εξάγει βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο να αυξηθεί το εισόδημα των Eλλήνων αγροτών, να μένουν στα χωριά μας και να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Σκρέκας. Ο υπουργός επεσήμανε ότι η όλη προσπάθεια θα πρέπει στο επόμενο στάδιο να συνδυαστεί με συμβολαιακή γεωργία. «Δείχνετε το δρόμο που μπορεί να ακολουθήσει συνολικά η χώρα. Η Ελλάδα μπορεί να μετασχηματιστεί σε ότι στον λαχανόκηπο της Ευρώπης και με αυτόν τον τρόπο να παραμείνουν οι Έλληνες στον  πρωτογενή τομέα», σημείωσε.

Ειδικά σε ότι αφορά τα προϊόντα, ο κ. Λαβίδας είπε ότι παράλληλα, σε συνεργασία και με τις άλλες χώρες έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται διάφοροι κωδικοί που θα διατίθενται αποκλειστικά από τα καταστήματα τους σε αυτές τις χώρες σε κατηγορίες όπως όσπρια, ζυμαρικά, πάστα ελιάς κ.ά. Θα αναπτύξουμε από κοινού private label, τόνισε. Πρόκειται για το αποτέλεσμα συμφωνιών που έχουν συναφθεί από όλες τις χώρες με συγκεκριμένους παραγωγούς έπειτα από διαγωνισμούς. Όπως είπε ο κ. Λαβίδας η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι αυτό το διάστημα σε αναζήτηση παραγωγών και συνεταιρισμών σε όλη την Ελλάδα, με τους οποίους μπορεί να συνεργαστεί προκειμένου να καλύπτεται η ζήτηση. Σε ότι αφορά τη Β. Ελλάδα υπάρχουν συνεργασίες με παραγωγούς και συνεταιρισμούς για προϊόντα όπως ροδάκινα, ακτινίδια, βερύκοκα, ενώ από την περιοχή της Κοζάνης και της Καστοριάς προμηθεύεται όσπρια για τα τυποποιημένα προϊόντα, από το Κιλκίς ζυμαρικά κλπ. Εκτός από φρούτα και λαχανικά η εξαγωγική γκάμα σχεδιάζεται να περιλαμβάνει στο μέλλον και super fresh προϊόντα, δηλαδή κάποια νωπά κρέατα, έτοιμα γεύματα και γενικά φρέσκα προϊόντα με χρόνο ζωής έως 10 ημέρες.

Συνολικά, από το κέντρο διανομής της ΑΒ Βασιλόπουλος το οποίο είναι κτισμένο σε οικόπεδο 112 στρεμμάτων στη Σίνδο και στο οποίο εργάζονται 200 άτομα, εξυπηρετούνται 130 καταστήματα στο βόρειο δίκτυο της ΑΒ Βασιλόπουλος από Ορεστιάδα στα ανατολικά μέχρι Κέρκυρα στα δυτικά και νότια έως και Θεσσαλία κυρίως εταιρικά και κάποια franchise.

Σημειώνεται ότι σε όλη τη χώρα τα καταστήματα της ΑΒ είναι 600 και τα μισά περίπου είναι εταιρικά και τα υπόλοιπα franchise.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει θέσει ως στόχο να επανέλθει σε μερίδιο αγοράς 20% εντός των επόμενων 3-5 χρόνων, ανακτώντας τις μονάδες που απώλεσε.  Για το 2023 στόχος ήταν η επιστροφή σε κερδοφορία.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του TyposThes από τη σημερινή εκδήλωση

ab-basilopoulos-exagwgiko-hub_6.jpg
ab-basilopoulos-exagwgiko-hub_2.jpg
ab-basilopoulos-exagwgiko-hub.jpg
ab-basilopoulos-exagwgiko-hub_3.jpg
ab-basilopoulos-exagwgiko-hub_5.jpg
ab-basilopoulos-exagwgiko-hub_4.jpg
ab-basilopoulos-exagwgiko-hub-thessaloniki_4.jpg
ab-basilopoulos-exagwgiko-hub-thessaloniki.jpg

 

ab-basilopoulos-exagwgiko-hub-thessaloniki_2.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακρίβεια: Ρεκόρ αυξήσεων σε σοκολάτα υγείας και γκοφρέτες - Έρευνα του Flash.gr
Έως και 33,9% οι αυξήσεις στη σοκολάτα υγείας μέσα σε έναν μήνα, στο 51,7% η αύξηση στην τιμή πώλησης της σοκολάτας αμυγδάλου
Ακρίβεια: Ρεκόρ αυξήσεων σε σοκολάτα υγείας και γκοφρέτες - Έρευνα του Flash.gr
Κηφισιά: Πόρτες και οροφές που πέφτουν και στέγαστρα αμιάντου σε σχολεία
Πολλά προβλήματα σε σχολεία της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας έφερε στο φως το περιστατικό με την πτώση της πόρτας στο 3ο δημοτικό
Κηφισιά: Πόρτες και οροφές που πέφτουν και στέγαστρα αμιάντου σε σχολεία