Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Πουλήθηκε σπίτι στη Λ. Νίκης για 2,6 εκατ. ευρώ – Ποιος το αγόρασε

«Έφυγε» σαν ζεστό ψωμί το διαμέρισμα στη Λεωφόρο Νίκης με θέα το Θερμαϊκό – Μέσα σε μια εβδομάδα βρέθηκε αγοραστής που έδωσε το ποσό – ρεκόρ

Με πενταψήφιο νούμερο ανά τετραγωνικό μέτρο πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες μία από τις υψηλότερες σε αξία αγοραπωλησίες κατοικιών στη Θεσσαλονίκη, επιβεβαιώνοντας στην πράξη το υψηλό ενδιαφέρον για ακίνητα υψηλών προδιαγραφών στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Έτσι, η Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρει το newmoney.gr, φαίνεται ότι ακολουθεί τον δρόμο που έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια η πρωτεύουσα με υψηλή τη ζήτηση για τις περιπτώσεις ακινήτων υψηλών προδιαγραφών και ειδικών χαρακτηριστικών.

Νέος ιδιοκτήτης για το διαμέρισμα επιφάνειας άνω των 210 τ.μ. που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κι έχει θέα στο Θερμαϊκό είναι κάτοικος εξωτερικού με την τιμή να κλείνει στα 2,6 εκατ. ευρώ ή αλλιώς κοντά στα 12.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον στοιχείο της αγοραπωλησίας αποτελεί το γεγονός ότι η συμφωνία έγινε με… συνοπτικές διαδικασίες αφού το ακίνητο «έκλεισε» σε διάστημα μικρότερο της εβδομάδας από την στιγμή που βγήκε στην αγορά από τη γνωστή εταιρεία κτηματομεσιτικών υπηρεσιών Engel & Völkers.

Και πράγματι, με βάση τα στοιχεία της εταιρείας, καταγράφεται το τελευταίο διάστημα γενικότερα στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας σημαντική αύξηση στη ζήτηση, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό με «πρωταγωνίστριες» της γερμανόφωνες αγορές, αλλά και αρκετούς Βαλκάνιους με πρώτους τους Βούλγαρους.

Ενδεικτικά, καταγράφεται μία αυξητική τάση από πέρυσι κοντά στο 15% σε εθνικότητες εξωτερικού που ενδιαφέρονται να αγοράσουν ακίνητα στη Θεσσαλονίκη αλλά και τη Χαλκιδική. «Ως προς το επενδυτικό ενδιαφέρον γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα- και κάτι που δεν το αναμέναμε- υπάρχει σημαντική ζήτηση και για την Καβάλα, η οποία παρουσιάζει αρκετά καλή προσφορά και σε νέα ακίνητα», δηλώνουν οι επιτελείς της εταιρείας.

«Η απόφαση της Engel & Völkers Ελλάδος να επεκταθεί με φυσική παρουσία και στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνεται από το ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια και στη συμπρωτεύουσα η οποία ελκύει όλο και περισσότερους αγοραστές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό», αναφέρει στο newmoney.gr o CEO της εταιρείας, κ. Γιώργος Πετράς

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις τιμές, με βάση τα στοιχεία από τη βάση δεδομένων της εταιρείας, υψηλότερη είναι η ζήτηση σε περιοχές με εύκολη πρόσβαση, που βρίσκονται κοντά στους νέους σταθμούς του μετρό και εκεί παρατηρείται και η μεγαλύτερη αύξηση της τάξεως του 10%. Aπό πλευράς του εγχώριου κοινού, στις βασικές ζητήσεις των Ελλήνων υποψήφιων αγοραστών είναι κυρίως οι νέες κατασκευές, εύκολα προσβάσιμες σε μέσα μεταφοράς, με περισσότερες ανέσεις και δωμάτια.

Ως προς τα επίπεδα των τιμών, σε ένα γενικότερο πλαίσιο, υπάρχει τώρα μία σταθερότητα με ανοδική όμως τάση, η οποία καταγράφεται σε συγκεκριμένες περιοχές, εκεί όπου παρατηρείται και έντονη ανοικοδόμηση νέων κατασκευών. Η Θέρμη ξεχωρίζει με έντονη αύξηση τιμών στο +20%, ενώ είναι αρκετά έντονη η αύξηση στις τιμές των ανατολικών προαστίων Θερμαϊκού και στο β’ διαμέρισμα (Βαρδάρης). Η ανάλυση της Engel & Völkers καταγράφει επίσης αύξηση συναλλαγών στον δήμο Θεσσαλονίκης, κυρίως στο πρώτο διαμέρισμα, στο ιστορικό κέντρο και τις περιοχές Τούμπας – Καλαμάριας – Θέρμης, με αρκετές νέες κατασκευές στον Εύοσμο όπου οι τιμές φτάνουν σήμερα αισίως τα 1.950 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Πολλαπλάσιες, με νούμερα που μπορεί να ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ ανά τ.μ., είναι οι τιμές ανά τ.μ. στα ακίνητα υψηλών προδιαγραφών με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ακολουθώντας το παράδειγμα της Αθήνας: Ενδεικτικά, στο χαρτοφυλάκιο  των κατοικιών προς πώληση της Engel & Völkers αυτή την στιγμή είναι με τιμή στα 2,2 εκατ. ευρώ διαμέρισμα 210 τ.μ. στη λ. Νίκης  με θέα Θερμαϊκό ή διαμέρισμα 285 τ.μ. σε νεοκλασικό στην Αριστοτέλους που έχει βγει στην αγορά στα 2 εκατ. ευρώ.

Πηγή: newmoney.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τους αυτόκλητους πολιτοφύλακες του Έβρου
Είχαν επιδοθεί σε πράξεις βίας κατά προσφύγων και μεταναστών - Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε να της διαβαστεί η απόφαση
Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τους αυτόκλητους πολιτοφύλακες του Έβρου
Δημοπρατείται η σιδηροδρομική σύνδεση με το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας
Σε τροχιά υλοποίησης η κατασκευή νέας γραμμής στο τμήμα Νέα Καρβάλη – Τοξότες με τη διενέργεια ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού
Δημοπρατείται η σιδηροδρομική σύνδεση με το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας