Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σκρέκας: Βασική κατεύθυνση της κυβέρνησης η στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Επεσήμανε ότι, από κοινού, υπουργείο Ανάπτυξης και επιμελητήρια δημιουργούν προϋποθέσεις ισχυρής, βιώσιμης και διατηρήσιμης ανάπτυξης

«Χωρίς υγιή επιχειρηματικότητα δεν έχουμε ανάπτυξη, δεν έχουμε θέσεις εργασίας και φυσικά δεν μπορεί να πάει μπροστά ο τόπος μας. Η βασική και κύρια κατεύθυνση της κυβέρνησής μας είναι η στήριξη και προώθηση της υγιούς επιχειρηματικότητας».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας μιλώντας τη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας στην Κεφαλονιά, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Σκρέκας επεσήμανε ότι, από κοινού, υπουργείο Ανάπτυξης και επιμελητήρια δημιουργούν προϋποθέσεις ισχυρής, βιώσιμης και διατηρήσιμης ανάπτυξης που θα φέρει περισσότερες, καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

Ο υπουργός υπογράμμισε, ακόμη, ότι η επαναβιομηχάνιση της Ελλάδας με τη συγκροτημένη στρατηγική που εκπονείται, αποτελεί προτεραιότητα και εθνικό στόχο για την Κυβέρνηση και τα επιμελητήρια μπορούν να καταστούν πυλώνες ανάπτυξης, καινοτομίας και εξωστρέφειας στο επιχειρηματικό οικοσύστημα. Όπως ανέφερε: «Η Ελλάδα παράγει, καινοτομεί και εξάγει. Θέλουμε να προχωρήσουμε στην επαναβιομηχάνιση της χώρας. Η Ελλάδα μπορεί να πετύχει και θα πετύχει. Για όλα αυτά όμως θα πάμε μαζί με τα επιμελητήρια. Εμείς θέλουμε τα Επιμελητήρια να έχουν εξωστρέφεια και να είναι πυλώνες ανάπτυξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας της χώρας μας. Αυτό θα κάνουμε. Μαζί θα φτιάξουμε την Ελλάδα που αξίζει σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».

Ο κ. Σκρέκας, αναφερόμενος στην περιφέρεια Ιόνιων Νησιών, με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΜΗ, είπε πως από το 2019 μέχρι σήμερα έχουν ιδρυθεί 4.623 επιχειρήσεις περισσότερες απ' αυτές που έκλεισαν. Στην Κεφαλονιά συγκεκριμένα άνοιξαν 1.021 περισσότερες επιχειρήσεις από το 2019 μέχρι σήμερα, αποτέλεσμα του ασφαλούς πολιτικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, αλλά και των παρεμβάσεων της Κυβέρνησης, ιδιαίτερα όταν ξεκίνησε η πανδημία και άλλαξε άρδην η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

«Εκείνη την περίοδο πάρθηκαν δύσκολες αποφάσεις, οι οποίες όμως ήταν αναγκαίες. Όλοι μιλούσαν για την Ελλάδα, γι' αυτό και στον τουρισμό, έναν τόσο σημαντικό κλάδο της οικονομίας μας, έχουμε αριθμούς ρεκόρ τα τελευταία χρόνια. Επομένως, τίποτα δεν είναι αυτονόητο και όλα πρέπει να τα διεκδικούμε» πρόσθεσε ο υπουργός.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο βασιλιάς της Ισπανίας στον τελικό του Μουντιάλ (VIDEO)
Η παρουσία τους κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των Ηνωμένων Πολιτειών τράβηξε τα βλέμματα των φιλάθλων, σε ένα κατάμεστο στάδιο, λίγο πριν από...
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο βασιλιάς της Ισπανίας στον τελικό του Μουντιάλ (VIDEO)
Σάκκαρη: Το μήνυμα σε Μητσοτάκη - «Δεν περίμενα ποτέ να αγαπήσω κάποιον σαν εσένα»
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης βρέθηκε στο ΟΑΚΑ σε όλους τους αγώνες της Σάκκαρη και την υποστήριζε από τα court side του γηπέδου
Σάκκαρη: Το μήνυμα σε Μητσοτάκη - «Δεν περίμενα ποτέ να αγαπήσω κάποιον σαν εσένα»