Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ανάκληση για επικίνδυνο τρόφιμο από τα ράφια των σούπερ – μάρκετ (ΦΩΤΟ)

Ο ΕΦΕΤ καλεί όσους το έχουν προμηθευτεί να μην το καταναλώσουν – Δείτε την φωτογραφία

Στην ανάκληση μη ασφαλούς τρόφιμου προχώρησε ο ΕΦΕΤ μετά από ελέγχους, αποσύροντας το προϊόν από τα ράφια των καταστημάτων.

Ειδικότερα, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Δ/νση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος επισήμου ελέγχου έτους 2024, για τον έλεγχο προσθέτων τροφίμων και αρωματικών ουσιών σε διάφορα είδη τροφίμων, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία «Εκλεκτοί ξηροί καρποί BALLY NUTS ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: ΤΟΥΡΚΙΑΣ» σε πλαστική κλειστή συσκευασία 250γρ, με ημερομηνία συσκευασίας 28/08/2024 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 28/08/2025, που συσκευάζεται από την επιχείρηση, BALLY NUTS Κ.Μ. ΜΠΑΛΑΜΟΥΤΣΟΣ Ι.Κ.Ε., με έδρα Φαλήρου 32 ΤΚ 185 42 στον Πειραιά.

Οι εν λόγω ξηροί καρποί πωλούνται τόσο σε γνωστά σουπερμάρκετ, όσο και σε κάβες.

Το προϊόν, εξετάστηκε από την Χημική Υπηρεσία Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Τμήμα Χημικής Υπηρεσίας Καβάλας του Γενικού Χημείου του Κράτους, της ΑΑΔΕ, διαπιστώθηκε ότι περιέχει διοξείδιο του θείου σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο. Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν, φωτογραφία κάτωθι, να μην το καταναλώσουν.

efet.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χάλκινο Μετάλλιο κατέκτησαν 2 μαθητές από Θεσσαλονίκη - Στη Genius Olympiad 2025
Για την εργασία τους, με τίτλο «Ο κυκλικός ενεργειακός κύκλος στα σχολεία: μετατρέποντας τα απόβλητα σε ζωντανά εργαστήρια επιστήμης»
Χάλκινο Μετάλλιο κατέκτησαν 2 μαθητές από Θεσσαλονίκη - Στη Genius Olympiad 2025