Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία της διεθνούς και δημόσιας προφοράς της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Eurobank, και η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών αναμένεται να ξεκινήσει στις 9 Μαϊου 2014.
Η Ομάδα Θεσμικών Επενδυτών στην οποία περιλαμβάνονται οι Fairfax, Capital Research and Management, Wilbur Ross, Fidelity, Mackenzie, και Brookfield συμφώνησε προχθές να αναπροσαρμόσει την τιμή ανά νέα προσφερόμενη μετοχή στα €0.31 από €0.30 επιβεβαιώνοντας τη δεσμευτική προσφορά συνολικού ύψους €1.332 εκ. το δε βιβλίο προσφορών υπερκαλύφθηκε τρεις φορές στην τιμή αυτή.
Η κα Αναστασία Σακελλαρίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΤΧΣ, δήλωσε ότι η ολοκλήρωση της ΑΜΚ της Eurobank σηματοδοτεί την επιστροφή της Eurobank στον ιδιωτικό τομέα. “H ισχυρή υποστήριξη και συμμετοχή που εκφράστηκε από τη διεθνή και ελληνική επενδυτική κοινότητα στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Eurobank είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητική”, σημείωσε και πρόσθεσε ότι το υψηλό επίπεδο της ποιότητας και της ζήτησης καθώς και η συμμετοχή μακροπρόθεσμων θεσμικών επενδυτών, διεθνών κρατικών επενδυτικών ταμείων και της Ομάδας Θεσμικών Επενδυτών “είναι εντυπωσιακή”.
Η Lazard Frères ήταν ο χρηματο-οικονομικός σύμβουλος του ΤΧΣ και οι εκθέσεις αποτίμησης, που προβλέπονται από το νόμο, παρασχέθηκαν από την Lazard Frères και τη Morgan Stanley.