Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οικονομία

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,4% ο πληθωρισμός το Νοέμβριο – Oι μεγαλύτερες αυξήσεις

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,4% ο πληθωρισμός το Νοέμβριο – Oι μεγαλύτερες αυξήσεις
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Στο ελαιόλαδο η αύξηση σε σχέση με πέρυσι περιορίζεται στο 6,4%, καθώς ολοκληρώθηκε ο κύκλος ανατιμήσεων

Πληθωρισμό 2,4% κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ για τη χώρα το Νοέμβριο, έναντι αύξησης 3,0% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2023 με το 2022.

Ταυτόχρονα, ο Γενικός ΔΤΚ κατά τον μήνα Νοέμβριο 2024, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2024 παρουσίασε μείωση 0,4%, έναντι μείωσης επίσης 0,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Με αυτά τα δεδομένα, ο μέσος ΔΤΚ του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 2023 – Νοεμβρίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 2022 – Νοεμβρίου 2023, παρουσίασε αύξηση 2,8%, έναντι αύξησης 3,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 2022 – Νοεμβρίου 2023 με το δωδεκάμηνο Δεκεμβρίου 2021 – Νοεμβρίου 2022.

Στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταγράφεται μείωση στις τιμές κάποιων τροφίμων, όπως τα ζυμαρικά (10,1%), ενώ στο ελαιόλαδο η αύξηση σε σχέση με πέρυσι περιορίζεται στο 6,4%, καθώς ολοκληρώθηκε ο κύκλος ανατιμήσεων.

Αυξημένες είναι οι τιμές σε μοσχάρι (4,1%) και δημητριακά (5,6%). Μεγάλες αυξήσεις καταγράφονται στα αεροπορικά εισιτήρια (34,9%) και στα ξενοδοχεία 11,9%. Στα ασφάλιστρα υγείας τρέχουν ανατιμήσεις 14%.

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Οικονομία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Ερευνητές εντόπισαν 13 πρωτεΐνες που συνδέονται με τη γήρανση του εγκεφάλου

Θεσσαλονίκη: Φοιτητικό Συνέδριο στο ΠΑΜΑΚ - Με θέμα «Φύλο και Ισότητα»