Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Άρχισαν οι παραγγελίες στα κρεοπωλεία για το γιορτινό τραπέζι

Στις ίδιες τιμές κοτόπουλα και χοιρινά – Αύξηση 12% στα αρνιά και κατσίκια και 13% στα μοσχάρια

Της Λεμονιάς Βασβάνη

Άρχισαν να προετοιμάζονται σιγά σιγά οι καταναλωτές για τις προμήθειες κρεατικών για το γιορτινό τραπέζι. 

«Περισσότερο έχουμε αυτές τις μέρες παραγγελίες καθώς λόγω του εαυλοίωτου του κρέατος και επειδή δεν υπάρχει χώρος στα ψυγεία, αρκετοί θα κάνουν τις αγορές την τελευταία στιγμή. Όμως προετοιμάζονται, ρωτάνε και οργανώνονται. Οι νοικοκυραίοι που έχουν προνοήσει, έχουν ήδη κάνει τις παραγγελίες τους. Κάποιοι πχ που δεν ξέρουν πόσους καλεσμένους θα έχουν ή αν θα μαγειρέψουν στο φούρνο ή στη σχάρα θα περιμένουν το πολύ μέχρι το Σάββατο ή την Κυριακή. Εκτιμούμε πως η κίνηση θα κορυφωθεί την ερχόμενη Τρίτη», ανέφερε στο «ΤyposThes» ο πρόεδρος του  Σωματείου Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης Νικόλαος Μπαλαμπανίδης.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως όποιος αφήσει τα ψώνια του για την τελευταία στιγμή αναγκαστικά θα αγοράσει ό,τι βρει διαθέσιμο. 

Αναφορικά με τις τιμές είπε πως «στα κοτόπουλα και χοιρινά είναι ίδιες με πέρυσι. Στα αρνιά και στα κατσίκια υπάρχει μια μικρή πτώση 10-12% και στο μοσχάρι σημειώθηκε μια αύξηση γύρω στο 13% τους τελευταίους δύο μήνες λόγω ανεπάρκειας αποθεμάτων από εισαγωγές». 

Συμβούλεψε τους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς πριν αποφασίσουν τι θα πάρουν. «Αν δουν πχ σε κάποια κρεαταγορά ή σούπερ μάρκετ πως σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα έχουν ανέβει οι τιμές, ενώ δεν υπάρχει αύξηση από το χονδρεμπόριο, τότε υπάρχει αισχροκέρδεια».

Σχετικά με το τι προτιμούν σημείωσε πως «ο βασιλιάς των Χριστουγέννων είναι το χοιρινό. Μετά την Πρωτοχρονιά κάποιοι θα επιλέξουν για αποτοξίνωση κοτόπουλο ή αρνί».

Παράλληλα ανέφερε πως πλέον "στο 90% των κρεοπωλείων μπορεί κανείς να βρει πολλές επιλογές από παρασκευάσματα και προετοιμασμένα φαγητά. Τα κρεοπωλεία είναι πλέον σε άλλη κλίμακα. Ανταλλάσσουν μεταξύ τους πληροφορίες, έχουμε και ενημέρωση από τεχνικούς συμβούλους και προσφέρουμε ακόμη και στις παραδοσιακές νοικοκυρές πολλές λύσεις με ποιοτική βάση και σίγουρο αποτέλεσμα. Οι τιμές φυσικά εξαρτώνται από το είδος κρέατος, τα υλικά του, την παλαίωση του κλπ. Για παράδειγμα ένα κότσι μπορεί να έχει 5 ευρώ το κιλό ενώ το ψαρονέφρι 15 ευρώ το κιλό». 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ