Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οικονομία

Η μεγαλύτερη κλοπή κρυπτονομισμάτων: Χάκερ έκλεψαν 1,5 δισ. δολάρια

crypto
Η μεγαλύτερη κλοπή κρυπτονομισμάτων: Χάκερ έκλεψαν 1,5 δισ. δολάρια
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Ο ιδρυτής της εταιρείας, η οποία εδρεύει στο Ντουμπάι, είπε στους χρήστες ότι τα χρήματά τους είναι  «ασφαλή»

Την μεγαλύτερη κλοπή κρυπτονομισμάτων στην ιστορία αποκάλυψε η εταιρεία Bybit, καθώς ανακοίνωσε ότι χάκερ έκλεψαν ψηφιακά νομίσματα αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, η οποία εδρεύει στο Ντουμπάι, είπε στους χρήστες ότι τα χρήματά τους είναι  «ασφαλή» και ότι σκοπεύει να αποζημιώσει τα θύματα της κλοπής.  

Όπως είπε, οι χάκερ έκλεψαν από το ψηφιακό πορτοφόλι Ethereum της εταιρείας. Το Ethereum είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σε αξία μετά το Bitcoin.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Bybit, Ben Zhou, τα χρήματα θα μπορούσαν να καλυφθούν από την ίδια την εταιρεία ή με δάνειο από συνεργάτες της. Η Bybit κατέχει 20 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.

Μετά την κλοπή, η αξία του Ethereum υποχώρησε περίπου 4% την Παρασκευή, στα 2.641,41 δολάρια.

Η κλίμακα της κλοπής ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ, που σημειώθηκε το 2022, όταν 620 εκατ. δολάρια Ethereum και USD Coin είχαν κλαπεί από το Ronin Network.

Η Bybit ιδρύθηκε το 2018. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump και ο πρώην επικεφαλής της Paypal, Peter Thiel, φέρεται να ήταν μεταξύ των πρώτων επενδυτών της.

Η Bybit λέει ότι έχει περισσότερους από 60 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως και προσφέρει πρόσβαση σε διάφορα κρυπτονομίσματα.

«Η Bybit είναι φερέγγυα και ακόμα κι αν αυτή η απώλεια δεν ανακτηθεί, όλα τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών είναι καλυμμένα  1 προς 1, μπορούμε να καλύψουμε την απώλεια», πρόσθεσε ο Zhou.

Η εταιρεία ανακοίνωσε με ανάρτησή της στο X ότι έχει αναφέρει την υπόθεση στις αρχές και ότι εργάζεται «γρήγορα και εκτενώς» για να εντοπίσει τους χάκερ.

Οι ανησυχίες για την ασφάλεια αποτελούν ένα από τα βασικά προβλήματα της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Το 2014, το ανταλλακτήριο cryptos Mt Gox υπέβαλε αίτηση πτώχευσης μετά την κλοπή ψηφιακών νομισμάτων αξίας 350 εκατομμυρίων δολαρίων λόγω ενός κενού στην ασφάλειά του.

Το 2019, χάκερ έκλεψαν Bitcoin αξίας 41 εκατ. δολαρίων από το χρηματιστήριο Binance.

Πηγή: moneyreview.gr 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Οικονομία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Κλείνει αύριο η Λεωφόρος Νίκης για ΙΧ - Παρέλαση καρναβαλιών στο κέντρο
λεωφόρος-νίκης-πεζοδρόμηση

Πενσιλβάνια: Πυροβολισμοί σε νοσοκομείο – Νεκρός ο ένοπλος