Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ανάκληση για γνωστές μπάρες πρωτεΐνης από τα ράφια των σούπερ – μάρκετ (ΦΩΤΟ)

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για την ανάκληση δύο ειδών προϊόντων από εταιρεία με μπάρες πρωτεΐνης

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για τη διακίνηση στην ελληνική αγορά προϊόντων (μπάρες πρωτεΐνης, Ουγγαρίας), στις οποίες ανιχνεύτηκε η παρουσία γλουτένης ενώ επισημαίνονται ως «χωρίς γλουτένη».

Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο μπάρες πρωτεΐνης με εμπορική ονομασία “BioTechUSA” και ονομασίες πώλησης:

1) “Protein Bar 70g banana” με αριθμό παρτίδας 1281206 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 10/01/2026 &

2) “Protein Bar 70g salted caramel” με αριθμό παρτίδας 1289078 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 12/03/2026

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των συγκεκριμένων παρτίδων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ευαισθησία στην γλουτένη, και έχουν ήδη προμηθευτεί τις συγκεκριμένες παρτίδες των λόγω προϊόντων (φωτογραφίες κάτωθι), να μην τις καταναλώσουν.

20250417_122351.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ