Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το ΕΕΘ στηρίζει τις επιχειρήσεις-μέλη του

Επιδοτεί τη συμμετοχή τους στην 79η ΔΕΘ και συνεχίζει τα σεμινάρια κατάρτισης- Τι δείχνουν τα στοιχεία εγγραφών-διαγραφών...

Σχετική σταθεροποίηση στη διαφορά, υπέρ των διαγραφών, παρατηρείται εξετάζοντας την εξέλιξη των εγγραφών και των διαγραφών από το μητρώο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Φέτος από τον Ιανουάριο μέχρι τις 17 Ιουνίου εγγράφηκαν στα μητρώα του ΕΕΘ 1.417 επιχειρήσεις και διαγράφηκαν 2.035, δηλαδή διαγράφηκαν 618 περισσότερες απ’ όσες εγγράφηκαν. Το αντίστοιχο περσινό διάστημα η διαφορά ήταν 592 περισσότερες διαγραφές από εγγραφές, αφού είχαν εγγραφεί 1.648 επιχειρήσεις και είχαν διαγραφεί 2.240. Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων που εγγράφονται είναι καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

“Παρατηρούμε μια σχετική σταθεροποίηση στη διαφορά, υπέρ των διαγραφών, οι οποίες στο δικό μας επιμελητήριο είναι λιγότερες σε σχέση με κάθε άλλο”, επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΕΘ κ. Μ. Ζορπίδης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσε χθες. Σχολιάζοντας τα στοιχεία ο ίδιος εκτίμησε ότι “έχουμε πιάσει πάτο και σταδιακά αρχίζουμε και ξεκολλάμε”. “Η αγορά βρίσκει σταδιακά τον ρυθμό της”, είπε χαρακτηριστικά.

Στήριξη μελών

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο τη στήριξη των επιχειρήσεων-μελών του αλλά και της επιχειρηματικότητας της πόλης, γενικότερα, το ΕΕΘ επιδοθεί τη συμμετοχή μελών του στην 79η ΔΕΘ.

Οι εταιρίες μέλη του, θα φιλοξενηθούν στο ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 8 (Νικόλαος Γερμανός) και θα εγκατασταθούν σε σταντ εμβαδού 12 τετρ. μέτρων ή πολλαπλάσιων. Το τελικό ποσό που θα καταβάλει κάθε επιχείρηση που θα συμμετέχει ανέρχεται στα 29 ευρώ ανά τετρ. μέτρο, πλέον Φ.Π.Α. Σε περίπτωση που ο εκθέτης επιθυμεί την ενοικίαση εξοπλισμένου σταντ μπορεί να επικοινωνήσει για λεπτομέρειες με τα γραφεία της ΔΕΘ-HELEXPO.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ προϋπόθεση είναι η επιχείρηση να είναι μέλος του ΕΕΘ και να έχει εξοφλήσει και τη συνδρομή του έτους 2013.

Επίσης, το ΕΕΘ πραγματοποιεί και σεμινάρια κατάρτισης «Τεχνικών Ασφαλείας», για εργοδότες που επιθυμούν να επιμορφωθούν για να αναλάβουν οι ίδιοι καθήκοντα τεχνικού ασφαλείας στην επιχείρησή τους. Οι επιχειρήσεις αυτές εντάσσονται στην Γ΄ κατηγορία επικινδυνότητας σύμφωνα με το Π.Δ. 294/88 (επιχειρήσεις με χαμηλή επικινδυνότητα) και με αριθμό εργαζομένων μικρότερο του 50. Τα σεμινάρια αυτά, διάρκειας 10 ωρών θα πραγματοποιούνται σε δύο ημέρες (5+5 ώρες). Το κόστος συμμετοχής στα σεμινάρια είναι 30 ευρώ για τα ταμειακώς ενήμερα μέλη του Ε.Ε.Θ. και 40 ευρώ για τα μη μέλη του Ε.Ε.Θ.

Τα πιστοποιητικά επιμόρφωσης στους συμμετέχοντες θα δίνονται από το Επιμελητήριο. Επίσης, το ΕΕΘ συνεχίζει τα σεμινάρια του ΕΦΕΤ, σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές για τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη του.

Νέα ιστοσελίδα

Εξάλλου, εδώ και λίγες ημέρες είναι προσβάσιμη η νέα ιστοσελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στη διεύθυνση www.eeth.gr. Σύγχρονη και λειτουργική περιέχει ειδικές και γενικότερες πληροφορίες, που μπορούν να ενδιαφέρουν τους επαγγελματίες του νομού Θεσσαλονίκης, ενώ προσφέρει διαδραστική επικοινωνία με το Επιμελητήριο.

Η επίσκεψη Φούχτελ

Στο μεταξύ, αναφορικά με την πρόσφατη επίσκεψη του υφυπουργού Αναπτυξιακής Συνεργασίας της Γερμανίας Χανς – Ιωακείμ Φούχτελ στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο, από το ΕΕΘ επισημαίνεται ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν τη δημιουργία μεταξύ του ΕΕΘ και του δικού του μηχανισμού ενός μόνιμου πλαισίου ανταλλαγών και συνεργασίας, που θα εξετάσει τα ακόλουθα:

-Την ανταλλαγή επιχειρηματικών αποστολών με την Κολωνία και τη Λειψία, δύο πόλεις που είναι αδελφοποιημένες με το δήμο Θεσσαλονίκης.

-Τη δημιουργία στη Θεσσαλονίκη σχολής επαγγελματικού προσανατολισμού.

- Την ανάδειξη του ΕΕΘ σε φορέα υποδοχής επενδυτών, μέσω του ΓΕΜΗ που θα λειτουργεί ως One shop stop.

-Τη διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής ειδικά για τον τομέα των Logistics στη Λειψία.

-Την ανάληψη πρωτοβουλιών για επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν στην περιοχή μας.

Από το ΕΕΘ σημειώνεται ότι ο κ. Φούχτελ δεσμεύθηκε ότι για πολλές από αυτές τις δράσεις θα υπάρξει χρηματοδότηση από φορείς της Γερμανίας, όπως το ίδρυμα Αντενάουερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ