Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οικονομία

Σε ισχύ από σήμερα το τέλος κρουαζιέρας – Σε ποια νησιά είναι στα 20 ευρώ

Σε ισχύ από σήμερα το τέλος κρουαζιέρας – Σε ποια νησιά είναι στα 20 ευρώ
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Θα επιβαρύνεται κάθε επιβάτης που θα αποβιβάζεται απο κρουαζιερόπλοιο σε κάποιο λιμένα της χωρας μας

Ενεργοποιείται από σήμερα το τέλος κρουαζιέρας. Ο κάθε επιβάτης που θα αποβιβάζεται από ένα κρουαζιερόπλοιο σε κάποιο λιμένα της χωρας μας θα επιβαρύνεται με ειδικό τέλος, το οποίο θα ανέρχεται στα 20 ευρώ το άτομο για τα λιμάνια της Μυκόνου και της Σαντορίνης και στα 5 ευρώ για τα υπόλοιπα.

Τα ετήσια έσοδα για το κράτος, σύμφωνα με το ertnews.gr αναμένεται να ξεπεράσουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ, αν σκεφτεί κανείς ότι πέρσι στα κρουαζιερόπλοια που έδεσαν στα ελληνικά λιμάνια αποβιβάστηκαν γύρω στους οκτώ εκατομμύρια επισκέπτες.

Περισσότερους από 1.700.000 επισκέπτες υποδέχτηκε το 2024 μόνο το λιμάνι του Πειραιά, με τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, την Κέρκυρα και το Ηράκλειο να ακολουθούν.

Σημειώνεται ότι οι πόροι που θα συγκεντρωθούν θα χρηματοδοτήσουν τις ανάγκες των δήμων στους οποίους βρίσκονται τα λιμάνια αποβίβασης και θα ενισχύσουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δείτε το βίντεο:

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Οικονομία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Δράση για την παραβατικότητα ανηλίκων – Πάνω από 110 έλεγχοι

ΑΣΕΠ: Αιτήσεις για 4.276 θέσεις - Από επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού