Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πάνω από την αμόλυβδη για πρώτη φορά η χονδρική τιμή του πετρελαίου κίνησης

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Στο 1,56 η χονδρική τιμή του πετρελαίου κίνησης

Τρεις εβδομάδες μετά την 28η Φεβρουαρίου, όταν άρχισε η επίθεση κατά του Ιράν, τα διυλιστήρια εκδίδουν το δελτίο τιμών για τα καύσιμα με αυξήσεις 50% στη διυλιστηριακή τιμή της αμόλυβδης και 75% στο πετρέλαιο κίνησης.

Η 4η εβδομάδα πολέμου ξεκινάει με το βαρέλι στα 112 δολάρια και τους πρωταγωνιστές της σύρραξης να αναζητούν τρόπους συγκράτησης του μεγαλύτερου ράλι μετά τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Στην Ελλάδα για πρώτη φορά η χονδρική τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπέρασε την αντίστοιχη της αμόλυβδης.

Η χονδρική τιμή του πετρελαίου κίνησης από 1,26 ευρώ έφτασε στο 1,56 και το 1,09 ευρώ της αμόλυβδης έγινε 1,53 ευρώ. Δηλαδή, επιπλέον 27 λεπτά το λίτρο στην αμόλυβδη και επιπλέον 47 λεπτά το λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης.

Για πρώτη φορά μετά το 2022 η τιμή του πετρελαίου κίνησης θα φτάσει στη λιανική να είναι μεγαλύτερη από την αμόλυβδη, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία επειδή το πετρέλαιο είναι κατά κύριο λόγο επαγγελματικό καύσιμο και επηρεάζει τις τιμές εκατοντάδων προϊόντων.

Όσον αφορά την τιμή λιανικής είναι καθημερινές οι ανατιμήσεις και δυστυχώς με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα υπάρξει συνέχεια και την επόμενη εβδομάδα. Το 1,75 ευρώ της αμόλυβδης θα φτάσει στα 2,10 ευρώ με μια αύξηση περίπου 35 λεπτά το λίτρο, ενώ και το πετρέλαιο κίνησης από 1,57 ευρώ θα γίνει 2,13 ευρώ.

petrelaio.jpg

Η Ελλάδα καταναλώνει τρία δισεκατομμύρια λίτρα πετρελαίου κίνησης τον χρόνο, δηλαδή περίπου οκτώ εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου κίνησης την ημέρα.

Για να γεμίσει ένα ντεπόζιτο 50 λίτρων, για παράδειγμα χρειάζονται 28 ευρώ επιπλέον σε σχέση με αυτό το οποίο απαιτούνταν πριν ξεκινήσει ο πόλεμος.

Η συνολική ημερήσια επιβάρυνση για την οικονομία, την οποία την πληρώνουν οι καταναλωτές, είναι 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο αστυνομικός που έσωσε 2 παιδιά από φωτιά στο σπίτι τους
Πώς περιέγραψε τις στιγμές αγωνίας όταν πήρε φωτιά το σπίτι τους στα Γιαννιτσά την ώρα που διάβαζαν για τις ενδοσχολικές εξετάσεις
Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο αστυνομικός που έσωσε 2 παιδιά από φωτιά στο σπίτι τους
Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο Δημήτρης Σαλπιστής – Η σπουδαία παρακαταθήκη του
Σπουδαία προσωπικότητα του πολιτισμού και της αυτοδιοίκησης, συνέδεσε το όνομά του με τη ίδρυση μεγάλων μουσείων μουσείων
Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο Δημήτρης Σαλπιστής – Η σπουδαία παρακαταθήκη του