Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στήνονται νέα διόδια στην Εγνατία Οδό - Στα 64 χλμ από Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Σε εξέλιξη οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου

Η Εγνατία Οδός έχει μεταμορφώσει ριζικά τον χάρτη των μετακινήσεων στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ σήμερα αποτελεί τον μεγαλύτερο ολοκληρωμένο και συνεχόμενο αυτοκινητόδρομο τόσο στη χώρα, όσο και στα Βαλκάνια, αφού αν συνυπολογιστούν και οι κάθετοι άξονες που την συνδέουν με το υπόλοιπο εθνικό δίκτυο, το μήκος της αγγίζει τα 1.000 χιλιόμετρα.

Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται κατά μήκος της έργα συντήρησης και αναβάθμισης των υποδομών, ιδιαιτέρως σε σημεία όπου υπάρχουν σήραγγες, καθώς σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών, Νίκο Ταχιάο, εκκρεμεί η πιστοποίηση 69 σηράγγων κατά μήκος της, οι οποίες δεν πληρούν ορισμένα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας.

Στο πλαίσιο των ευρύτερων παρεμβάσεων αναβάθμισης της Εγνατία Οδού, έχουν πλέον ξεκινήσει και προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες για την κατασκευή ενός νέου σταθμού διοδίων στο Νησέλι Ημαθίας.

Η υλοποίηση του σταθμού παρέμενε για χρόνια σε εκκρεμότητα, ωστόσο με την έναρξη της νέας περιόδου παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου, οι εργασίες ξεκίνησαν και πλέον εξελίσσονται με σταθερό ρυθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων, στην περιοχή δραστηριοποιούνται καθημερινά δεκάδες φορτηγά, πραγματοποιώντας εκτεταμένες επιχωματώσεις, ενώ αναμένεται να αναπτυχθούν έξι λωρίδες διέλευσης.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα τεθεί σε λειτουργία ο νέος σταθμός διοδίων στο Νησέλι και ποιο θα είναι το καθεστώς χρέωσης.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε την πρόοδο των εργασιών, από βίντεο με drone που δημοσιεύθηκε στον λογαριασμό Tasos Gakis στο Youtube:

Πηγή: carandmotor

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ