Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το 1ο Ανοικτό επιχειρηματικό εργαστήριο διοργάνωσε ο ΣΕΠΒΕ στη Θεσσαλονίκη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Ανοιχτό Επιχειρηματικό Εργαστήριο (Open Lab) που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου στις 17:00, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου “TRANSNATIONAL INITIATIVE FOR GUIDANCE OF GRADUATED AND ENTREPRENEURSHIP” με ακρωνύμιο “TRIGGER”, το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Βουλγαρία 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Το επιχειρηματικό εργαστήριο στόχο είχε να λειτουργήσει ως καταλύτης και κόμβος συναναστροφής των ωφελουμένων του έργου με επιχειρήσεις, καταξιωμένους επιχειρηματίες, νέους επιστήμονες με σκοπό να δοθεί η δυνατότητα επίλυσης ερωτημάτων, ανταλλαγής εμπειριών και επίλυσης πρακτικών ζητημάτων που θα δώσουν ώθηση στην απασχόληση και στην ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΣΕΠΒΕ, κ. Θεόφιλος Μυλωνάς ο οποίος έδωσε χρήσιμες συμβουλές στους νέους επιστήμονες, με καινοτόμες ιδέες που επιθυμούν να εισέλθουν στον κόσμο του επιχειρείν.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση που έκανε η κα Νατάσα Χατζηαγγελή (Μηχανικός σχεδίασης προϊόντων και συστημάτων) η οποία μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους την προσωπική της εμπειρία, μίλησε για την απόφαση της να ξεκινήσει τη δική της επιχείρηση, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε αλλά και την επιβράβευση των προσπαθειών της με τις διεθνείς διακρίσεις να διαδέχονται η μια την άλλη.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, οι ωφελούμενοι του έργου που φιλοξενούνται στην προ-θερμοκοιτίδα TRIGGER είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στους παρευρισκόμενους τα αρχικά επιχειρηματικά τους σχέδια και να ακούσουν εποικοδομητικά σχόλια και παρατηρήσεις από έμπειρους και καταξιωμένους επιχειρηματίες.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το έργο αφορά στην υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης δέσμης ενεργειών, οι οποίες θα έχουν σαν τελικό αποτέλεσμα την ένταξη στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης 200 νέων αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Το  έργο στοχεύει πρωτίστως στην αξιοποίηση του πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής των δύο χωρών στην αγορά εργασίας, μέσα από τη δικτύωση και τη συνεργασία μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και της επιχειρηματικής κοινότητας, δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες για τους νέους και τις γυναίκες στην αγορά εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους