Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

"Φρένο" στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Ανάπτυξης...

Την κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου και της διαδικασίας περαιτέρω αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, του ΑΔΜΗΕ και των ΕΛΠΕ, ανήγγειλε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην τελετή παραλαβής του υπουργείου από τον τέως υπουργό Γιάννη Μανιάτη και την απερχόμενη πολιτική ηγεσία.

Αναφερόμενος δε, στα θέματα των διεθνών ενεργειακών σχέσεων τόνισε: «δεν προτιθέμεθα να είμαστε δορυφόροι κανενός». Συνέδεσε το συγκεκριμένο θέμα με την αντίδραση της κυβέρνησης χθες στην έκδοση ανακοίνωσης από την ΕΕ κατά της Ρωσίας.

Ο κ. Λαφαζάνης στάθηκε επίσης ιδιαίτερα στην ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, επισημαίνοντας ότι «η κρίση χρέους δεν είναι στην ουσία κρίση χρέους, το χρέος αξιοποιείται από τις νεοαποικιακές δυνάμεις της ΕΕ, προκειμένου να κατεδαφίσουν τα πάντα στη χώρα, η πραγματική κρίση είναι η παραγωγική διάλυση και υποβάθμιση της χώρας».

Έδωσε δε ιδιαίτερη έμφαση στην καταπολέμηση της λαθρεμπορίας στην αγορά καυσίμων, καθώς και στην ενεργειακή επάρκεια, ασφάλεια και σε προσιτές τιμές για να δουλέψει ανταγωνιστικά η οικονομία και να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Σαλπάρουν αύριο τα καραβάκια στον Θερμαϊκό - Τα δρομολόγια, οι τιμές
Ξεκινούν αύριο τα δρομολόγια του σκάφους «Θεσσαλονίκη» ενώ από Τετάρτη ξεκινάει το καράβι «Θερμαϊκός»
Θεσσαλονίκη: Σαλπάρουν αύριο τα καραβάκια στον Θερμαϊκό - Τα δρομολόγια, οι τιμές