Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οικονομία

Πρόγραμμα στήριξης παραγωγών από τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ

Πρόγραμμα στήριξης παραγωγών από τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Το πρόγραμμα στηρίζεται στην κατάλληλη και ελεγχόμενη διατροφή του ζωϊκού κεφαλαίου...
Η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, ανακοίνωσε σήμερα ότι στο πλαίσιο της διαρκούς στήριξης των παραγωγών της, υλοποιεί από το περασμένο καλοκαίρι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα μέγιστης απόδοσης της παραγωγής, με στόχο την αύξηση της ετήσιας παραγόμενης ποσότητας και τη βελτίωση των ετήσιων ποιοτικών χαρακτηριστικών.

Το πρόγραμμα στηρίζεται στην κατάλληλη και ελεγχόμενη διατροφή του ζωϊκού κεφαλαίου και έχει ως αποτέλεσμα την επίδοση μεγαλύτερης ποσότητας παραγόμενου γάλακτος και συγχρόνως την ενίσχυση των ποιοτικών του χαρακτηριστικών.

Η εφαρμογή του γίνεται σε επιλεγμένες κτηνοτροφικές μονάδες της ζώνης γάλακτος και τα πρώτα αποτελέσματα είναι θεαματικά, καθώς όπως διαπιστώθηκε, στο ίδιο ζωϊκό κεφάλαιο η παραγόμενη ποσότητα γάλακτος αυξήθηκε κατά 12%, με παράλληλη βελτίωση της ποιότητάς του, τονίζεται στην εταιρική ανακοίνωση.

Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου project η ΔΩΔΩΝΗ προσέλαβε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και προμηθεύτηκε σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της γαλακτοκομικής περιόδου, με επιτόπιες επισκέψεις του προσωπικού στις μονάδες και περιλαμβάνει διατροφική υποστήριξη, αναλύσεις γάλακτος, υπέρηχους εγκυμοσύνης, ομαδοποίηση ζώων, αιμοληψίες (SCRAPIE) και μηχανοργάνωση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΩΔΩΝΗ, κ. Μιχάλης Παναγιωτάκης δήλωσε σχετικά: «Η ΔΩΔΩΝΗ πρωτοπορεί και καινοτομεί. Συνεχίζουμε το δρόμο της στήριξης και ανάπτυξης της ζώνης γάλακτος, με στόχο να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο την ποιότητα της εισκομιζόμενης πρώτης ύλης. Στο επόμενο διάστημα θα επεκτείνουμε το πρόγραμμα, εντάσσοντας σε αυτό και άλλες μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες, αποδεικνύοντας στην πράξη το πραγματικό και συνεχές ενδιαφέρον μας για το παρόν και το μέλλον της κτηνοτροφίας στον τόπο μας, στην Ήπειρο.»

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Οικονομία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Στην Αθήνα αύριο ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν

5ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ στη Θεσσαλονίκη