Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Β. Σόιμπλε: Βελτίωση στις συνομιλίες, αλλά χωρίς ουσία

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Σόιμπλε : Βελτίωση στις συνομιλίες, αλλά χωρίς ουσία

Στην αναφορά ότι η βελτίωση που επήλθε τις τελευταίες εβδομάδες στο κλίμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και θεσμών δεν συνοδεύθηκε από «ουσία» προχώρησε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο του Συμβουλίου Ecofin o Σόιμπλε ανέφερε πως η ατμόσφαιρα έχει γίνει καλύτερη στις συνομιλίες, ωστόσο προσέθεσε πως «η Ελλάδα είναι σε λάθος κατεύθυνση».

«Η πρόοδος στις συζητήσεις δεν είναι συμβατή με την βελτίωση της ατμόσφαιρας», είπε, προσθέτοντας πως υπήρξαν αρκετές παρεξηγήσεις στον Τύπο για το τι σήμαινε η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε πως το ΔΝΤ δεν έχει κάποιον ξεχωριστό ρόλο στη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, αλλά είναι και αυτό μέρος των τριών θεσμών που λειτουργούν από κοινού. «Η θέση των τριών θεσμών είναι κοινή. Η πιθανότητα οποιοδήποτε κοινοβούλιο στην Ευρώπη να πάρει οποιαδήποτε απόφαση χωρίς το ΔΝΤ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», είπε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην πρόοδο που καταγράφεται στην υπόλοιπη Ευρώπη τονίζοντας πως σχεδόν σε όλες τις οικονομίες της ΕΕ σημειώνεται ανάκαμψη.

Εστίασε δε στο σκέλος της φορολογίας, λέγοντας πως προχωρεί ο φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές στην ΕΕ στον οποίο όπως είπε Γερμανία και Βρετανία μπορούν να παίξουν ρόλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 18 προσαγωγές μετά την ένταση στα Δικαστήρια
Ομάδα ατόμων που είχε συγκεντρωθεί σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον 25χρονο που προφυλακίστηκε για την υπόθεση της οικογένειας Νέστορα
Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 18 προσαγωγές μετά την ένταση στα Δικαστήρια
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα στη Ρόδο
Με μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση, ο πατέρας του 19χρονου, περιέγραψε τη δύσκολη στιγμή που η οικογένεια βρέθηκε ξανά στη Ρόδο
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα στη Ρόδο
Αντετοκούνμπο: Είμαι ένας μαύρος Έλληνας - Μεγάλωσα χωρίς λεφτά, αλλά με την πιο πλούσια οικογένεια
«Μεγάλωσα χωρίς λεφτά, αλλά με την πιο πλούσια οικογένεια στον κόσμο», ανέφερε σε άλλο σημείο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Αντετοκούνμπο: Είμαι ένας μαύρος Έλληνας - Μεγάλωσα χωρίς λεφτά, αλλά με την πιο πλούσια οικογένεια