Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΕΚΤ: Το 30% των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανέφερε δυσκολίες δανεισμού

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

ΕΚΤ: Το 30% των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανέφερε δυσκολίες δανεισμού

Ο δανεισμός έγινε ευκολότερος για τις γερμανικές και ισπανικές εταιρείες, αλλά οι ελληνικές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να διασφαλίσουν χρηματοδότηση, παρά τη βελτίωση της διαθεσιμότητας των πιστώσεων στην Ευρωζώνη, δείχνει έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) που αφορά την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Μάρτιο του 2015.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ η εξαμηνιαία έκθεση για τους όρους δανεισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αναδεικνύει ιδιαίτερα τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, τα κέρδη των οποίων μειώνονται, ενώ η πρόσβασή τους σε πιστώσεις περιορίζεται, αναφέρει δημοσίευμα του Ρόιτερς.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα και σε ορισμένες άλλες χώρες μεγεθύνεται από το ότι η πρόσβαση των εταιρειών στη χρηματοδότηση γίνεται ακόμη δυσκολότερη. Το 30% περίπου των ελληνικών εταιρειών ανέφερε δυσκολίες στη λήψη δανείου ή υπερανάληψης από τραπεζικό λογαριασμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σακίρα: Έλαμψε στο ημίχρονο του τελικού του Μουντιάλ - Το φόρεμα με 200.000 κρύσταλλα
Η Κολομβιανή σταρ επέλεξε μία custom δημιουργία Roberto Cavalli που χρειάστηκε πάνω από δύο εβδομάδες για να ολοκληρωθεί
Σακίρα: Έλαμψε στο ημίχρονο του τελικού του Μουντιάλ - Το φόρεμα με 200.000 κρύσταλλα