Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Και ο Τουσκ ζητά αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους!

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Η ισχυρή αμερικανική παρέμβαση έχει κινητοποιήσει «δυνάμεις» εντός της Ευρώπης

Ακολουθώντας τις ηχηρές παρεμβάσεις των ΗΠΑ, τόσο από τον Τζακ Λιού (διαβάστε εδώ) και της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ (διαβάστε εδώ), ο Ντόναλντ Τουσκ σε μεταστροφή των λόγων του ζητά από τους δανειστές (!) ρεαλιστικές προτάσεις για το ελληνικό χρέος. Ο Τύπος Θεσσαλονίκης και το typosthes.gr είχε από νωρίς παρουσιάσει την αμερικανική πίεση για το ελληνικό χρέος, δείτε εδώ το σημερινό πρωτοσέλιδο, αλλά και εδώ το πρωτοσέλιδο την περασμένη Παρασκευή, προ του δημοψηφίσματος.

Σε αξιόπιστες και ρεαλιστικές προτάσεις εκ μέρους της Αθήνας ελπίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, σημειώνοντας ότι στην περίπτωση αυτή οι ελληνικές προτάσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από εξίσου ρεαλιστικές προτάσεις των δανειστών για τη βιωσιμότητα του χρέους. Μόνο έτσι θα έχουμε μία αμοιβαία επωφελή κατάσταση, τονίζει ο Τουσκ -ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά την Πέμπτη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας του, όπως δήλωσε, την υποβολή ρεαλιστικών προτάσεων.

Και σε αυτή την περίπτωση, οι προτάσεις της Αθήνας θα πρέπει να συνοδεύονται από αντίστοιχα ρεαλιστικές προτάσεις εκ μέρους των δανειστών για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Μιλώντας από το Λουξεμβούργο όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ξαβιέ Μπετέλ, ο Ντόναλντ Τουσκ υπογράμμισε ότι έχουμε τρεις ημέρες για λύση, αναφέροντας παράλληλα πως είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι απαιτείται για τη διασφάλιση της σταθερότητας της Ευρωζώνης. Μία καλή συμφωνία την Κυριακή θα πρέπει να είναι αρκετή για τα εθνικά Κοινοβούλια, σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Τέλος 12 χλμ καλωδίων στο Σέιχ Σου – Πλήρως υπόγειο το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ
Ολοκληρώθηκε το σημαντικό έργο ύψους άνω των 8 εκατ. ευρώ – Πότε θα ολοκληρωθεί η αποξήλωση του εκτός τάσης εναέριου δικτύου
Θεσσαλονίκη: Τέλος 12 χλμ καλωδίων στο Σέιχ Σου – Πλήρως υπόγειο το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θέτει ζήτημα «πράσινων» φόρων στα ορυκτά καύσιμα και το diesel κίνησης, ενώ επανέρχεται στο εύρος των φορολογικών εξαιρέσεων
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel