Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φρ. Ολάντ: Αξιόπιστες και σοβαρές οι ελληνικές προτάσεις

Θετικός ο πρόεδρος της Γαλλίας, αισιοδοξία εξέφρασε και ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας

Οι νέες προτάσεις που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση δείχνουν τη βούλησή της να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα σοβαρό και αξιόπιστο.

Ο κ. Ολάντ απηύθυνε έκκληση για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με τη βούληση να ολοκληρωθούν. «Οι Έλληνες έδειξαν αποφασιστικότητα ότι θέλουν να παραμείνουν στη ζώνη του ευρώ καθώς το πρόγραμμα που παρουσίασαν είναι σοβαρό και αξιόπιστο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος Πρόεδρος.

Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως είναι λογικά αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα καταλήξει σε μία συμφωνία για βοήθεια έναντι μεταρρυθμίσεων με τους πιστωτές της.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μίας επίσκεψης στη Μαδρίτη, ο Μακρόν είπε ακόμη πως έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος τις τελευταίες ημέρες και πως χρειάζεται μία συζήτηση για το βάρος του χρέους της Ελλάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεκινάει ο νέος αυτοκινητόδρομος στη Βόρεια Ελλάδα - Ποια πόλη θα συνδέει με Θεσσαλονίκη
Εκτιμάται ότι μέχρι τα τέλη του 2025 θα έχει αναδειχθεί ο προσωρινός ανάδοχος του έργου
Ξεκινάει ο νέος αυτοκινητόδρομος στη Βόρεια Ελλάδα - Ποια πόλη θα συνδέει με Θεσσαλονίκη