Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έρχεται μέτρο – σοκ: «Μόνιμο» capital control για εκατομμύρια Έλληνες

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Η κυβέρνηση εξετάζει να μονιμοποιήσει τον έλεγχο κεφαλαίων για συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους

Νέες σαρωτικές αλλαγές στην καθημερινότητα εκατομμυριούχων συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων φέρεται να προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, με την επιβολή μόνιμων ελέγχων και περιορισμών στην ανάληψη μετρητών, ταυτόχρονα με υποχρεωτική χρήση καρτών στις συναλλαγές τους.

Οπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το «Βήμα της Κυριακής», το νέο μέτρο, που εντάσσεται στο πλαίσιο του αγώνα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προβλέπει εβδομαδιαίο όριο αναλήψεων 150 ευρώ και όχι 420 - όπως ισχύει σήμερα - για τις παραπάνω κατηγορίες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι συναλλαγές τους με τα υπόλοιπα χρήματα του μισθού ή της συνταξής τους θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά μέσω πλαστικού χρήματος, δηλαδή χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Το μέτρο  - σοκ, αν ισχύσει, εκτιμάται ότι θα «αγγίξει» περί τα 3,2 εκατ. συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους.

Τονίζεται πάντως, ότι στις προβλέψεις του ΥΠΟΙΚ προβλέπεται η εξαίρεση συνταξιούχων άνω των 75 ετών και όσων ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου η χρήση του πλαστικού χρήματος δεν είναι το ίδιο εύκολη όσο στα αστικά κέντρα και την υπόλοιπη περιφέρεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 55χρονος τουρίστας από τη Βρετανία – Η σύζυγός του είχε αισθανθεί αδιαθεσία
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί
Σκληρή κριτική από το γραμματέα της Νέας Αριστεράς στον πρώην πρωθυπουργό για το νέο του πολιτικό εγχείρημα
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί