Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οικονομία

Θλιβερή Ευρωπαϊκή πρωτιά για την Ελλάδα στους άνεργους πτυχιούχους...

Θλιβερή Ευρωπαϊκή πρωτιά για την Ελλάδα στους άνεργους πτυχιούχους...
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση
Τους περισσότερους άνεργους πτυχιούχους εξακολουθεί να διαθέτει η Ελλάδα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, η χώρα μας διαθέτει τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, σε απόφοιτους τόσο δευτεροβάθμιας όσο και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στα ίδια επίπεδα με την Ελλάδα βρίσκονται και τα ποσοστά της Ισπανίας, ενώ ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ είναι τέσσερις φορές μικρότερος.

Απογοητευτικοί είναι και οι αριθμοί στην κατηγορία των νέων, ηλικίας 20 έως 24 ετών, οι οποίοι ούτε εργάζονται, ούτε σπουδάζουν (30%).

Αντίθετα, ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για το επίπεδο εκπαίδευσης των Ελλήνων, καθώς η Ελλάδα διαθέτει τον υψηλότερο αριθμό πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το 2000, οι πτυχιούχοι αντιπροσώπευαν μόλις το 18% του εργατικού δυναμικού, ενώ σήμερα ανέρχονται το 28%. Μεταξύ των νέων το αντίστοιχο ποσοστό εκτινάσσεται στο 39%.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Οικονομία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Βόλος: Πήγε να κλέψει εκκλησία και ...κλειδώθηκε μέσα

Απίθανος σκύλος… χαμογελάει στις φωτογραφίες! (video)