Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Φθηνότερο φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Σύμφωνα με τις τιμοληψίες που πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ)

Φθηνότερα σε σχέση με πέρυσι θα στοιχίσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σύμφωνα με το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) που πραγματοποιήσε τιμοληψίες σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης, ενώ συνιστά προσεκτική έρευνα αγοράς καθώς οι αποκλίσεις ανάμεσα στις τιμές του ίδιου προϊόντος (ανώτερη-κατώτερη) διαφέρουν σημαντικά.

Αναλυτικότερα, το 2014 το χριστουγεννιάτικο τραπέζι κόστιζε μεταξύ 65,14 και 134,19 ευρώ, ενώ το φετινό θα κοστίσει από 57,91 έως 130,87 ευρώ, ήτοι φθηνότερα κατά 11,08% έως 2,47%, σε σχέση με πέρυσι, για ένα δείπνο με τα εξής εδέσματα: Δύο κύρια πιάτα, τέσσερς σαλάτες, δύο γλυκά και πέντε είδη φρούτων.

Όπως προαναφέρθηκε, «για το ίδιο προϊόν, οι τιμές (κατώτερη - ανώτερη) διαφέρουν κατά πολύ. Το αποτέλεσμα είναι ότι ένα τραπέζι, με προϊόντα υψηλών τιμών, είναι ακριβότερο κατά 126% από ένα τραπέζι, με τα ίδια προϊόντα και τις ίδιες ποσότητες, που, όμως, αγοράστηκαν, με τις κατώτερες τιμές».

Στην αγορά, υπάρχουν και ακραίες τιμές (π.χ. μελομακάρονα 17,95 ευρώ το κιλό, κουραμπιέδες 19,95 ευρώ το κιλό, τυρί φέτα 15,30 ευρώ το κιλό, κρασί κόκκινο 36,40 ευρώ το λίτρο), αλλά το ΚΕΠΚΑ συμβουλεύει τους καταναλωτές να μην αγοράσουν τα πανάκριβα αυτά τρόφιμα.

Αντικαθιστώντας τη γαλοπούλα με κόκορα (ελληνικό έθιμο), το χριστουγεννιάτικο τραπέζι κόστιζε πέρυσι από 47,06 ευρώ έως 114,59 ευρώ, ενώ φέτος θα στοιχίσει από 45,59 ευρώ έως 116,07 ευρώ. «Σε κάθε περίπτωση, αν επιλέξουμε κόκορα αντί γαλοπούλα, το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα στοιχίσει έως 21,28% φθηνότερα» καταλήγει το ΚΕΠΚΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία οι πρόβες για την «Μποέμ» στο Φεστιβάλ Επταπυργίου
Η όπερα του Πουτσίνι αποτελεί την κεντρική παραγωγή του αγαπημένου θεσμού - Τι αναφέρουν οι συντελεστές
Θεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία οι πρόβες για την «Μποέμ» στο Φεστιβάλ Επταπυργίου
Ιστορική μέρα στον Στρατό: Παρουσιάστηκαν οι πρώτες γυναίκες για να υπηρετήσουν
Παρουσιάστηκαν συνολικά 72 γυναίκες - Η ορκωμοσία των εθελοντριών γυναικών θα γίνει την Παρασκευή 26 Ιουνίου
Ιστορική μέρα στον Στρατό: Παρουσιάστηκαν οι πρώτες γυναίκες για να υπηρετήσουν