Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Άνοδος 1,04% στο Χρηματιστήριο

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 557,04 μονάδες...

Με άνοδο, για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, κόντρα στο πτωτικό κλίμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση.

Η συναλλακτική δραστηριότητα, όμως, κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, λόγω, κυρίως της μειωμένης δραστηριότητας των ξένων επενδυτών, ενόψει του Πάσχα των Καθολικών, ενώ το Χρηματιστήριο Αθηνών θα παραμείνει κλειστό αύριο και τη Δευτέρα.

Υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Πειραιώς, της Jumbo, της Εθνικής και του ΟΤΕ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 557,04 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,04%.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε άνοδο σε ποσοστό 1,54%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση σε ποσοστό 11,77%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 36,448 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 58.915.225 τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,46%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,85%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Πειραιώς (+5,71% στα 0,185 ευρώ), της Jumbo (+5,04% στα 11,89 ευρώ), της Εθνικής (+3,20% στα 0,226 ευρώ), του ΟΤΕ (+2,92% στα 7,75 ευρώ), της Alpha Bank (+2,29% στα 1,79 ευρώ), της Folli Follie (+1,85% στα 16,50 ευρώ), της Lamda Development (+1,79% στα 3,98 ευρώ) και της Τιτάν (+1,54% στα 19,09 ευρώ).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Viohalco (-2,86% στα 1,02 ευρώ), της ΕΥΔΑΠ (-2,68% στα 4,0 ευρώ), της Ελλάκτωρ (-2,26% στα 1,30 ευρώ), της Aegean Airlines (-2,25% στα 7,81 ευρώ), της Motor Oil (-1,64% στα 9,0 ευρώ) και της Μυτιληναίος (-1,48% στα 3,32 ευρώ).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (+4,58%), της Υγείας (+3,84%) και των Τηλεπικοινωνιών (+2,92%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (-1,42%) και του Πετρελαίου (-1,07%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών σημείωσαν η Εθνική και η Πειραιώς διακινώντας 20.704.068 και 17.579.740 τεμάχια, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών παρουσίασαν η Alpha Bank με 4,986 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 4,583 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 47 μετοχές, 43 πτωτικά και 21 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: MIG +20,45%, Lavipharm+19,39%, Αιολική +15,88% και Δρομέας+12,75%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Κλωστήρια Ναυπάκτου -29,72%, Μπουτάρης(κ) -20%, Yalco -19,42% και Βιοτέρ -19,32%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ερντογάν για εισβολή στην Κύπρο: Δεν θα αφήσουμε ποτέ μόνους τους Τουρκοκύπριους
Στην ανάρτησή του, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως: «τιμώ με σεβασμό τους ηρωικούς μάρτυρές μας και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς τους βετεράνους...
Ερντογάν για εισβολή στην Κύπρο: Δεν θα αφήσουμε ποτέ μόνους τους Τουρκοκύπριους
Θεσσαλονίκη: Σαφάρι για παραβατικότητα ανηλίκων – Πού έγιναν 75 έλεγχοι
Για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων και την αποτροπή τους από κατανάλωση αλκοολούχων ποτών
Θεσσαλονίκη: Σαφάρι για παραβατικότητα ανηλίκων – Πού έγιναν 75 έλεγχοι
Μητσοτάκης: Δίκαιη η νίκη της Ισπανίας - Στο ποδόσφαιρο και στην πολιτική δεν αρκούν οι σταρ
«Θα έρθει και η ώρα γι' αυτό», απάντησε για το εάν η Ελλάδα θα φιλοξενήσει στο μέλλον κάποια μεγάλη αθλητική διοργάνωση
Μητσοτάκης: Δίκαιη η νίκη της Ισπανίας - Στο ποδόσφαιρο και στην πολιτική δεν αρκούν οι σταρ