Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οικονομία

Θέμα δημοσιονομικής χαλάρωσης λόγω προσφυγικού θέτει για την Ελλάδα το ΔΝΤ!

Θέμα δημοσιονομικής χαλάρωσης λόγω προσφυγικού θέτει για την Ελλάδα το ΔΝΤ!
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Να υπάρξει δημοσιονομική χαλάρωση στην Ελλάδα λόγω της προσφυγικής κρίσης ζήτησε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Μορίς Ομπστφελντ
Το ζήτημα της προσωρινής δημοσιονομικής «χαλάρωσης» λόγω της προσφυγικής κρίσης επανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Μορίς Ομπστφελντ, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

«Βραχυπρόθεσμα μπορεί ασφαλώς, να υπάρξει κάποια ελαστικότητα στους στόχους του προϋπολογισμού» τόνισε ο αξιωματούχος του Ταμείου, προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα λιτότητας, οι μεταρρυθμίσεις και η αναδιάρθρωση του χρέους παραμένουν απαραίτητα.

Σχετικά με το κύμα ευρωσκεπτικισμού, ο Ομπστφελντ κατέστησε σαφές ότι «ακριβώς τώρα, είναι αναγκαία όχι η λιγότερη, αλλά η περισσότερη συνεργασία».

Ειδική μνεία έκανε και στο μεταναστευτικό, σημειώνοντας ότι η κατασκευή συνοριακών φρακτών βρίσκεται εκ διαμέτρου αντίθετα στην πολιτική της νομισματικής ένωσης.

«Η Ευρώπη θα πρέπει να βρει έναν δρόμο, ώστε να μοιράσει τα βάρη της ανθρωπιστικής καταστροφής με την υποδοχή και της ενσωμάτωση των προσφύγων» πρόσθεσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Οικονομία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Ειδομένη: Άνοιξε η σιδηροδρομική γραμμή

Τετράωρη στάση εργασίας κάνουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ