Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Έκτακτο:

Οικονομία

Ολιγοήμερη αναστολή κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι τευτλοπαραγωγοί

Ολιγοήμερη αναστολή κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι τευτλοπαραγωγοί
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Αποφάσισαν να περιμένουν ως τις 15/4 για να δουν τις κινήσεις της νέας διοίκησης της ΕΒΖ

Ολιγοήμερη αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι Έλληνες τευτλοπαραγωγοί.

«Θα περιμένουμε έως την Παρασκευή 15/4 να δούμε εάν η νέα διοίκηση που θα οριστεί στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε. (ΕΒΖ) υπογράψει τη σύμβαση για το 2016, βάσει της οποίας και προχωρήσαμε στη σπορά των 53.000 στρεμμάτων με τεύτλα φέτος» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπρόεδρος των τευτλοπαραγωγών για την Κεντρική Μακεδονία, Σάκης Πίππας.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 4 Απριλίου 2016 οι τευτλοπαραγωγοί της χώρας είχαν προχωρήσει σε κατάληψη των εργοστασίων της ΕΒΖ σε Πλατύ Ημαθίας, Ορεστιάδα, Σέρρες και Λάρισα, διεκδικώντας την αποπληρωμή τους για την περσινή καμπάνια, ύψους 8 εκατ. ευρώ, αλλά και την εξόφλησή τους από το πρόγραμμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης για την τριετία, από το 2013.

Το χθεσινό συμβούλιο της ΕΒΖ, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα το διοικητικό συμβούλιο, αναβλήθηκε, ωστόσο με χθεσινές του δηλώσεις ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε ότι «είναι θέμα ημέρας, αν όχι ωρών η τοποθέτηση των νέων προσώπων στο τιμόνι της βιομηχανίας».

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Οικονομία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Περίπου 145 κιλά χασίς εντοπίστηκαν σε φορτηγό-ψυγείο!

Χαλκιδική: Κλοπές σε σπίτια με λεία πάνω από 16.000 ευρώ έκανε 35χρονος