Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σε αναμονή οι ξενοδόχοι - Αβεβαίοτητα για τους επιχειρηματίες του τουρισμού

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Χρειάζεται να είμαστε σε εγρήγορση και καλά οργανωμένοι»

Λίγες μέρες προτού ανοίξουν τα σύνορα για τους ξένους τουρίστες που θα ήθελαν να κάνουν διακοπές στη χώρα μας, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος μίλησε στο Θέμα 104,6 για τις προσδοκίες των Ελλήνων ξενοδόχων.

“Ανυπομονούμε να ανοίξουμε με ανάμεικτα συναισθήματα, δεν σας κρύβω ότι υπάρχουν ακόμη κάποιες φοβίες. Η φετινή σεζόν Covid δεν θα έχει κανονικούς ρυθμούς, χρειάζεται εγρήγορση και καλή οργάνωση και βέβαια να εξετάζουμε τα δεδομένα μέρα με την ημέρα, σε σχέση με τις επιδημιολογικές εξελίξεις τόσο στη χώρα μας, όσο και στις χώρες προέλευσης”.

Υπογράμμισε ότι η χρονιά “συνεχίζει να έχει αβεβαιότητες” για τους επιχειρηματίες του τουρισμού διότι όπως είπε, οι ξενοδόχοι ακόμη αναμένουν, στο παρά πέντε, τις απαραίτητες εγκυκλίους για να αποσαφηνιστούν λεπτομέρειες που εξακολουθούν να παραμένουν θολές.

“Είναι η καθημερινότητά μας, πρέπει να είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι για να ανοίξουμε, αλλά και να έχουμε εξασφαλίσει προηγουμένως τα απαραίτητα κεφάλαια κίνησης” σημείωσε και τόνισε ότι μέχρι στιγμής οι τράπεζες δεν έχουν συμβάλλει όσο θα έπρεπε προς αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα εκτίμησε ότι η ροή των επισκεπτών θα δείξει τη δυναμική της από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου κι έπειτα, όταν θα είναι μεγαλύτερη η συχνότητα των πτήσεων ιδιαίτερα προς τα νησιά.

Ο κ. Τάσιος αναφέρθηκε με καλά λόγια στην τουριστική καμπάνια για την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, λέγοντας ότι το ελληνικό καλοκαίρι έχει αποδείξει ότι “από μόνο του κάνει τη διαφορά” και ότι είναι σημαντικό πως η χώρα μας είναι ένας ασφαλής προορισμός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή: Ανακοινώθηκε η πρόταση της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Πότε θα ανακοινωθεί η συγκρότηση της προβλεπόμενης Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος – Θα έχει 42 μέλη και διακομματικό προεδρείο
Βουλή: Ανακοινώθηκε η πρόταση της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Μαζικές ανακλήσεις για 26.471 αυτοκίνητα ΙΧ στην Ελλάδα – Ποια πρέπει να ακινητοποιηθούν
Αφορούν μοντέλα Citroen, DS, Peugeot και Opel για αερόσακους, διαρροή καυσίμου και αντλία νερού – Σε μία περίπτωση οι ιδιοκτήτες καλούνται να...
Μαζικές ανακλήσεις για 26.471 αυτοκίνητα ΙΧ στην Ελλάδα – Ποια πρέπει να ακινητοποιηθούν