Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κυρ. Μητσοτάκης: «Έχτισαν καριέρες σε διαδηλώσεις και σήμερα αγανακτούν»

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ από τη Βουλή

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, όπου συζητούνταν το αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προκαλεί «απροκάλυπτο ταξικό διχασμό», στα πλαίσια της πολιτικής κόντρας που έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες με αφορμή τη σημερινή συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε».

«Αυτοί που έχτισαν καριέρες σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, σήμερα αγανακτούν για πολίτες που εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους στην κυβέρνηση, χωρίς καμία υποκίνηση και καμία πολιτική στήριξη» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναφερόμενος στην αντισυγκέντρωση, τόνισε ότι, καθιστά υπεύθυνη την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό ότι, περίπτωση που γίνουν έκτροπα στη συγκέντρωση.

Τόνισε δε ότι, η ΝΔ δεν θα πει ποτέ «καλά του έκαναν» για καμία εκδήλωση δυσαρέσκειας σε Υπουργό της κυβέρνησης, όπως όσα έγιναν με τον Παύλο Πολάκη στην Κρήτη. «Η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά χωρίς να είναι κατ’ επάγγελμα διαδηλωτές. Κινδυνεύει από όσους εκμεταλλεύτηκαν των θυμό των πολιτών για να προωθήσουν τα κομματικά τους συμφέροντα», σημείωσε.

Επίθεση στην κυβέρνηση για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής, χρεώνοντάς της εκ νέου αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Μάλιστα, απευθύνθηκε και στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, λέγοντας ότι τον καθιστά προσωπικά υπεύθυνο. Ειδικότερα ανέφερε ότι έχουν περάσει:

• 34 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου μέσα σε 17 μήνες, σε ετήσια βάση τριπλάσιες απ’ όσες είχε καταθέσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

• 110 εκπρόθεσμες υπουργικές τροπολογίες.

• από τις 46 επίκαιρες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό, έχουν συζητηθεί τρεις.

• δεν έχει συζητηθεί το αίτημα της ΝΔ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις κλειστές τράπεζες, για τα capital controls, για το τρίτο μνημόνιο.

«Αυτό δεν είναι εικόνα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και αυτά που συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες είναι προσβολή για τη Βουλή, είναι πρόκληση για όλους τους Έλληνες, είναι ντροπή για την κυβέρνηση και τη δημοκρατία», είπε και απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Βουλής τον κατέστησε «προσωπικά υπεύθυνο για όλα αυτά».

«Δεν είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία. Τι δημοκρατία είναι τότε;», τον διέκοψε ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος. «Με τη συμπεριφορά σας αποδεικνύετε ακριβώς αυτά τα οποία λέω. Σας παρακαλώ, δεν δέχομαι καμία διακοπή», απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ. Εξάλλου, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Οι εκλογές θα έρθουν πολύ νωρίτερα από ό,τι λογαριάζετε και οι πολίτες θα δώσουν την απάντησή τους».

Bloomberg: «Πρωθυπουργός εν αναμονή ο Κυρ. Μητσοτάκης»

Εξάλλου, σε εκτενές άρθρο του με τίτλο «Καθώς ο ελληνικός λαός καλείται να υποστεί ακόμα περισσότερο πόνο, έχουν έναν νέο πρωθυπουργό εν αναμονή», το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, φιλοξενεί δηλώσεις του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εκτιμά ότι «το φθινόπωρο θα είναι πολύ δύσκολο για τον μέσο Έλληνα».

«Ο ελληνικός λαός θα εναντιωθεί στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα καθώς αυτή αρχίζει να υλοποιεί τους φόρους στην απασχόληση, στην ιδιοκτησία και στην κατανάλωση, που θεσμοθέτησε ώστε να κερδίσει επιπλέον οικονομική βοήθεια (από τους δανειστές τα χώρας)» αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος σημειώνει:

«Το φθινόπωρο θα είναι μια δύσκολη περίοδος για τον μέσο Έλληνα πολίτη. Το πακέτο (του ΣΥΡΙΖΑ) είναι τόσο υφεσιακό και εμπεριέχει ισχνές μεταρρυθμίσεις που δεν θα ωθήσει τη χώρα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Ο Τσίπρας παίρνει δυσάρεστα μέτρα, αλλά τα λάθος δυσάρεστα μέτρα».

Αύριο η έναρξη της διαβούλευσης για το πρόγραμμα της Ν.Δ.

Την έναρξη της διαβούλευσης για το υπό διαμόρφωση πρόγραμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα παρουσιάσουν αύριο, Πέμπτη 16 Ιουνίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αντιπρόεδρος του Κόμματος Κωστής Χατζηδάκης. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος, στις 11 το πρωί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποια είναι η σοβαρή νόσος που απειλεί όσους κοιμούνται κάτω από 6 ώρες
Οι επαρκείς ώρες ύπνου είναι σημαντικές για όλους, ακόμη περισσότερο όμως για όσους πάσχουν από μεταβολικά νοσήματα, επειδή στη δική τους περίπτωση...
Ποια είναι η σοβαρή νόσος που απειλεί όσους κοιμούνται κάτω από 6 ώρες