Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Κοντά στο «ναι» για την αλλαγή του εκλογικού νόμου η Ένωση Κεντρώων

Κοντά στο «ναι» για την αλλαγή του εκλογικού νόμου η Ένωση Κεντρώων
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Τι είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, σχετικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου και το θέμα της απλής αναλογικής
Θετικός έναντι της αλλαγής στον εκλογικό νόμο που καθιερώνει την απλή αναλογική εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Ο κ. Λεβέντης ανέφερε, ότι βολιδοσκοπήθηκε από κορυφαία κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι έγιναν ανάλογες προσεγγίσεις σε Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Βήμα» είπε πως «εφόσον είναι πλήρης η απλή αναλογική, εφόσον καταργείται τελείως το μπόνους, παραμένει το πλαφόν εισόδου 3% ....Πρόσθεσα εγώ τον όρο, να μην κοπούν οι περιφέρειες, να μην κοπεί η περιφέρεια της Β' Αθηνών στα τρία... τον ψηφίζουμε ».

Είπε ακόμη, πως «η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε πλήρη απλή αναλογική, με 0 μπόνους. Έχει καταλήξει στην κατάργηση του ψηφοδελτίου επικρατείας, 3% πλαφόν εισόδου πρέπει να παραμείνει ... δεν μπορεί να πάει 2%...ο Καμμένος και ο Θεοδωράκης ζητάνε αυτό το 2%, αλλά εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να γίνει.... Άρα, η μόνη εκκρεμότητα που έμεινε μεταξύ Ένωσης Κεντρώων και ΣΥΡΙΖΑ είναι το σπάσιμο των περιφερειών. Εμείς τον ψηφίζουμε, εννοείται, γιατί δεν μπορούμε να μην ψηφίσουμε έναν νόμο που είναι σύμφωνος με τα πιστεύω μας».

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Έργα αύριο στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας

Χωριό στον Έβρο ανακηρύσσεται Πανευρωπαϊκό Χωριό Πελαργών! (ΦΩΤΟ)