Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΚΙΔΗΣΟ: Ο Πρωθυπουργός πανηγυρίζει για τον ένατο χρόνο ύφεσης

«Αυτό δεν είναι Αριστερά»

«Ο Πρωθυπουργός πανηγυρίζει για τον ένατο χρόνο ύφεσης και τουϊτάρει Financial Times (FT)», σχολιάζει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών σε ανακοίνωσή του, με αφορμή ανάρτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Twitter για άρθρο των FT.

Το ΚΙΔΗΣΟ καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «θεώρησε πως σημαντικότερος στρατηγικός στόχος, είναι η δική του αναρρίχηση στην εξουσία, έναντι της υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος και των πραγματικών διακυβευμάτων που αφορούν τους πολίτες και τη χώρα».

Παράλληλα, το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κατηγορεί την Κουμουνδούρου ότι «για να πετύχει τη στόχευσή της, επένδυσε χωρίς ηθικούς ή πολιτικούς φραγμούς, στον διχασμό και τα ψεύδη».

«Αυτό δεν είναι Αριστερά», υπογραμμίζει το ΚΙΔΗΣΟ, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ως κυβέρνηση «συμπορεύεται αποκλειστικά με συντηρητικούς παράγοντες, ακόμη και με ακραίους δεξιούς, με συνεχείς εκπτώσεις σε θέματα δημοκρατίας και ανεξαρτησίας των θεσμών».

Κατά το ΚΙΔΗΣΟ, «το δημόσιο συμφέρον, το οποίο απαιτούσε συναινέσεις από το 2010, υπονομεύθηκε με μυθεύματα», με αποτέλεσμα «νέο δάνειο, νέο μνημόνιο ύψους 86 δισ. ευρώ, μία χαμένη ανακεφαλαιοποίηση λόγω της περιπέτειας του καλοκαιριού του 2015, capital controls, αφελληνισμός των τραπεζών, μη συμμετοχή της χώρας σε φτηνή χρηματοδότηση μέσω ΕΚΤ, παράταση της ύφεσης».

«Από πότε η υπονόμευση του δημοσίου συμφέροντος θεωρείται αριστερή πολιτική;», διερωτάται το ΚΙΔΗΣΟ και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι πανηγυρίζει και μόνο με την ελπίδα ότι η ύφεση το 2016 μπορεί να είναι κοντά στο -0,5%.

«Ταυτόχρονα, πανηγυρίζει για τα νέα τζάκια - ενώ συνομιλεί προνομιακά με τα παλαιά, αλλά και τα ακόμη παλαιότερα. Από πότε η Αριστερά, ταυτίζεται με την οπισθοδρόμηση και τον παρεοκρατικό καπιταλισμό; Από πότε προσφέρει ως όραμα... «νεκρανάσταση» συμφερόντων;», συνεχίζει το ΚΙΔΗΣΟ.

Επιπλέον, χρεώνει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ως κυβέρνηση «ακολουθεί χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό, το δρόμο του πολιτικού καιροσκοπισμού, που χάραξε η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ.». «Είναι γι' αυτό, πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένος», συμπληρώνει και προσθέτει ότι «τον δρόμο του μικροκομματικού κυνισμού, τον πληρώνει η χώρα με ένατο χρόνο ύφεσης».

«Δυστυχώς, είναι απολύτως αληθές αυτό που σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: η Ελλάδα δεν είναι πλέον η μόνη χώρα που παραμένει σε μνημόνιο, αλλά είναι και η μόνη που παραμένει σε ύφεση» επισημαίνει το ΚΙΔΗΣΟ.

Συνεχίζοντας, υπογραμμίζει ότι «δουλειά κάθε πραγματικής προοδευτικής πολιτικής δύναμης, δεν είναι να συγκαλύπτει ευθύνες και κατά σύμπτωση πάντα της συντήρησης, προκείμενου να παίζει παιχνιδάκια μαζί της. Έργο κάθε πραγματικής προοδευτικής πολιτικής δύναμης, είναι να εμπνέει και να συγκροτεί κοινωνικές και πολιτικές προοδευτικές συμμαχίες, για την εκ βάθρων αλλαγή της χώρας».

«Αλλά αυτό, απαιτεί συγκρούσεις με τον πελατειασμό, τον παρασιτισμό, την παρεοκρατία, με κατεστημένα και συμφέροντα - όχι αγκαλιές και φιλάκια μαζί τους. Είναι βέβαιο πως στην ιστορία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα μείνει ταυτισμένη με την ύφεση που επιδείνωσε με τη “γενναία διαπραγμάτευση”», καταλήγει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Δράση με αστυνομικούς ελέγχους σε 126 άτομα – Έγιναν 5 συλλήψεις
Τι βρέθηκε από τους ελέγχους σε διάφορες περιοχές της πόλης για τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στη χώρα
Θεσσαλονίκη: Δράση με αστυνομικούς ελέγχους σε 126 άτομα – Έγιναν 5 συλλήψεις
Βρήκαν πιστόλι στην Αρτέμιδα – Κοντά στο σημείο δολοφονίας των έξι Τούρκων
Βρίσκεται στα Εγκληματολογικά εργαστήρια και εξετάζεται αν έχει χρησιμοποιηθεί ή όχι στη συγκεκριμένη εξαπλή δολοφονία
Βρήκαν πιστόλι στην Αρτέμιδα – Κοντά στο σημείο δολοφονίας των έξι Τούρκων